Staffan Albinsson belönad med Best Paper Award

Publicerad

Staffan AlbinssonFörra veckan fick Staffan Albinsson, gästforskare vid Institutet för innovation och entreprenörskap, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, priset för ”Best Paper” vid den 15:e IECER/Interdisciplinary European Conference on Entrepreneurship Research.

Han presenterade slutresultatet av sin period som Bromanstipendiat – en artikel med titeln "Sing it out loud! - the entrepreneurship of small and medium-sized opera enterprises in Scandinavia". Den accepterades genast för publicering i International Journal of Entrepreneurship and Small Business. I sin artikel konstaterar Staffan att operaproducenterna på det hela taget följer normala entreprenörsprocesser i sina verksamheter. Men längs vägen finns det en mängd tvingande val som påverkar resultatet, främst om repertoaren och iscensättningen. För de flesta operaentreprenörerna har nödvändiga färdigheter förvärvats genom trial-and-error. Studien innehåller unika förslag till mått på ”observerad kvalitet” och ”valuta-för-pengarna”.

- Det var väldigt roligt att jag, i min seniora ålder, blev kallad "talang" av juryn, säger Staffan. Han doktorerade 2013 efter mer än tre årtionden som yrkesverksam i musiklivet.