Bild
Porträtt på Lotta Dellve
Foto: Johan Wingborg
Länkstig

Ska forska om kommunikation som friskfaktor

Publicerad

Arbetsvetaren Lotta Dellve kommer att leda ett projekt som ska studera kommunikationens betydelse som friskfaktor inom organisationer. Projektet finansieras av Afa Försäkring och är en del i ett större forskningsprogram.

Sammanlagt nio projekt ingår i forskningsprogrammet "Friskfaktorer - inom kommuner, regioner och kommunala bolag" som Afa Försäkring satsar 40 miljoner på. 

Ett av dessa leds av professor Lotta Dellve vid Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap. Projektet fokuserar på att identifiera olika former av kommunikationsflöden och dess betydelser för anställdas välbefinnande och för utveckling av hållbart arbete. Frågor som ställs är: Vilka former finns för kommunikationsflöden och hur används digitala rapporteringskanaler? Vilken betydelse har kommunikationsflöden för upplevelsen av välbefinnande i arbetet, arbetstillfredsställelse, värdigt arbete och intentionen att stanna i arbetet? Vilken betydelse har de för verksamhetens förmåga att analysera och hantera utmaningar?   

– Projektet ska bidra till välbefinnande och upplevelsen av värdigt arbete i offentlig verksamhet, genom att man ska kunna ge röst åt, bli lyssnad på, få återkoppling på och bidra till ett meningsfullt utvecklingsarbete, säger Lotta Dellve.

Projektet tilldelas 3,5 miljoner.