Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Seminarium: Digitalisering och HRM

Publicerad

Seminarium Digitalisering och HRM

25 februari är det dags för ännu ett Centrum för global HRM seminarium!

Under de senaste åren har ett flertal utredningar, rapporter och kommissioner beskrivit vad digitalisering är och hur den kommer att påverka oss i framtiden, exempelvis Framtidskommissionen, Digitaliseringskommissionen och Arbetet i framtiden. Ett antal liknande slutsatser pekar på att arbetsmarknaden kommer förändras med mer automatisering, digitalisering och robotisering. Även lösningarna liknar varandra, som att vi kontinuerligt behöver kompetensutvecklas och att nya kunskaper behövs för att klara utmaningarna i den framtida delnings- och nyttjandeekonomin.

Frågan vi ställer oss är därför vad denna utveckling betyder ur ett HR-perspektiv? Vad innebär framtidens digitaliseringsutmaningar för organisationer och deras medarbetare? Hur kan HR särskilt hantera digitaliseringens möjligheter och vilken roll spelar HR i arbetet med att överbrygga kunskap från olika områden?

Under seminariet får du lyssna till ledande forskare från olika vetenskapliga områden men också till Orvar Hurtig, Head of Industry and Society på Ericsson som ger sin spännande framtidsbeskrivning. Seminariet leds  av Christian Sandström, docent Chalmers samt Ratio.

Läs mer om seminariet och få information om hur du anmäler dig i denna inbjudan.