Sahlgrenska Cancer Center förbereder namnbyte

Som ett led i processen att kunna bli ett Comprehensive Cancer Center har Sahlgrenska Universitetssjukhuset nu beslutat att bilda Sahlgrenska Cancer Center. För att undvika förvirring har styrgruppen för Sahlgrenska Cancer Center vid Göteborgs universitet inlett ett arbete för att ta fram ett nytt namn för vårt translationella forskningscentrum på Medicinareberget.

Läs mer i Akademiliv om Samverkan med Sahlgrenska akademin och ackrediteringsprocessen för ett framtida Comprehensive Cancer Centre i Göteborg.

I intervjun medverkar Mikael Nilsson, föreståndare för Sahlgrenska akademins centrumbildning Sahlgrenska Cancer Center, samt Henrik Ripa som är ordförande för Sahlgrenska Universitetssjukhusets styrelse.