Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Professor Maureen McKelvey belyser det entreprenöriella ekosystemet på Framtidsdagen 2016

Publicerad

Maureen McKelvey, professor på Institutet för innovation och entreprenörskap på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, medverkade i Framtidsdagen 2016. Som medförfattare och redaktör av den nya boken Sveriges entreprenöriella ekosystem, blev hon intervjuad för att förklara hur det entreprenöriella ekosystemet ser ut och fungerar i Sverige.

- "I ett ekosystem ingår en mängd organismer som tillsammans skapar en vital livsmiljö. Sveriges entreprenöriella ekosystem består av individer och organisationer på olika nivåer som alla samspelar", säger Maureen McKelvey.

Företagen, akademin och politiken har alla viktiga roller i ett sådant ekosystem. Deras samspel måste fungera för att säkerställa en frodig och långsiktig tillväxt. I boken ”Sveriges entreprenöriella ekosystem – Företag, akademi, politik” hörs 32 ledande röster från näringslivet, akademin och policysfären. Boken ges ut av Esbri och på deras webbplats kan du läsa mer om boken se en film från lanseringsseminariet i maj samt ladda ned ditt eget exemplar: http://www.esbri.se/ekosystemet.asp 

Svenska innovationspriset till alumn från MSc in Innovation and Industrial Management

På Framtidsdagen delades också Svenska Innovationspriset 2016 ut. Vinnare var Cellink som har tagit sig till börsen på rekordtid och gett sina aktieägare en trefaldigad värdeökning. Deras vision: 3D-printing av mänskliga organ. Cellink grundades i januari 2016 av Erik Gatenholm, som är alumn från mastersprogrammet Innovation and Industrial Management på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Läs mer om Svenska Innovationspriset 2016 här.

Framtidsdagen 2016

Framtidsdagen arrangeras varje år av Veckans Affärer. Fokus ligger på de viktigaste affärstrenderna just nu och hur de konkret skapar möjligheter och utmaningar för bolag som vill växa och utvecklas. I år anordnades Framtidsdagen den 30 november i Stockholm. Läs mer här: http://www.va.se/event/framtidsdagen-2016/