Bild
Journalisten Anders Palmgren och Ingmar Skoog, AgeCaps föreståndare
Länkstig

Premiär för podd om synen på 65-plussare

Publicerad

Podden 25 % med Palmgren & Skoog, tar upp synen på 65-plussare och vill få igång en debatt om viktiga frågor som rör alla.
Värdar för podden är journalisten Anders Palmgren och AgeCaps föreståndare Ingmar Skoog.
– Vi pratar om synen på folk som är 65-plussare och vill få igång en debatt i väsentliga frågor och nå ut med det. Vi ska fokusera på fördomar mot äldre och andra viktiga frågeställningar, säger Anders Palmgren.

I podden 25 % med Palmgren & Skoog, pratar Ingmar Skog och Anders Palmgren om synen på 65-plussare. Målet är att få igång en debatt om olika aktuella ämnen som berör äldre. Vad det betyder det till exempel att så få äldre är framträdande i media och inom politiken? Hur speglar det synen på alla frågor i samhället att det är så? 

Många spännande gäster

De 25 procenten i poddens namn är den andel av väljarkåren som är 65 år eller äldre, en andel som dessutom vuxit och numera är 28 procent. Inför valåret 2022 lyfter podden med hjälp av olika gäster fram äldre, som är så underrepresenterade i svenska beslutande organ.
I första avsnittet samtalar Anders Palmgren och Ingmar Skoog om podden och synen på 65-plussare. I de kommande avsnitten medverkar olika gäster.

I de kommande avsnitten medverkar bland andra  Anders Ferbe, som var ordförande i Delegationen för senior arbetskraft, Fredrik Hillelson, VD för Novare Executive Search, en av Sveriges ledande rekryteringsfirmor för chefer, Kerstin Brunnberg före detta VD för Sveriges Radio., Barbro Westerholm, riksdagens äldsta ledamot, Kristina Adolfsson, chefredaktör på Senioren och Maria Edström, Maria Edström, journalist och forskare på JMG i Göteborg, som forskar om synen på äldre i medierna.

 

Podden 25 % med Palmgren & Skoog

Podden produceras av Senioren, SPF Seniorernas medlemstidning, och AgeCap, centrum för åldrande och hälsa.
Varje torsdag kommer ett nytt avsnitt.
Du hittar podden överallt där poddar finns på Spotify, Acast och Libsyn till exempel.