Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Alexandra Fried och Alexandra Herlitz
Alexandra Fried och Alexandra Herlitz har startat Konsthistoriepodden tillsammans.
Länkstig

Populärvetenskaplig podd om konsthistoria under sommaren

Publicerad

Alexandra Fried och Alexandra Herlitz, båda universitetslektorer i konst- och bildvetenskap vid Göteborgs universitet, bjuder på en populärvetenskaplig podd om konsthistoria hela sommaren. I tio avsnitt lyfter Konsthistoriepodden ett verk per avsnitt.

Konsthistoriepodden ska underhålla alla som är intresserade av konst och som vill veta mer om historierna bakom konstnärerna och verken.

– Varje konstverk bär på mängder av intressanta historier: Konstverk kan ha spännande tillkomstprocesser, en gåtfull ägarhistoria eller så kan det finnas otroliga berättelser om hur publiken tog emot ett verk, när det visades för första gången. Men alltid är det förstås just det avbildade som bjuder oss på många fascinerande berättelser och tankar. I konsthistoriepodden ska vi lyfta allt sådant som kan vara intressant för förståelsen av ett konstverk, säger Alexandra Fried.

10 avsnitt

I tio avsnitt som släpps på måndagar klockan 13 under sommaren, med start den 15 juni, kommer Alexandra Fried och Alexandra Herlitz att prata om ett konstverk i taget.

– Vissa av de verk vi behandlar i podden är mycket populära, andra är tämligen okända. Det blir gott och blandat från olika tider och platser, för det enda urvalskriteriet är att vi båda måste tycka om konstverken. Men vi tror förstås att det är konstverk som också andra ska fatta tycke för, säger Alexandra Herlitz.

Konstverken som det pratas om kommer att visas på poddens Instagramkonto och podden går att hitta på Spotify eller Acast.

Konsthistoriepodden