Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Interaktionsdesignstudenter visade upp framtidens klassrum

Interaktionsdesignstudenternas utställning "Mixed Reality in Education" i Visual Arena visade upp tio olika projekt där vanliga lärmiljöer kombineras med virtuell teknik för att skapa nya och engagerande sätt att inhämta kunskap.


Interaction Design, OCU CLASS

I mixed reality blandar man den verkliga och den virtuella världen – digitala och verkliga föremål samverkar och skapar helt nya miljöer. På utställningen Mixed Reality in Education visade studenter på masterprogrammet Interaction Design and Technology upp projekt med olika digitala lösningar för att skapa en kreativ och utvecklande lärmiljö. I projekten har perspektivet tippat en aning från "studera" till att i större utstäckning handla om "uppleva" och också få en bättre känsla för ämnet.

– Studenterna har arbetat tillsammans med Kattegattgymnasiet i Halmstad med stöd från vår partner EON Reality och har lyckats ta fram fungerande prototyper utifrån väl genomtänkta idéer, vilket har varit väldigt givande, berättar kursansvarig lärare Josef Wideström.

Projektet LMN Lab viInteraction Design, LMN Labsar upp ett virtuellt laboratorium där gymnasieelever kan utföra avancerade kemiska laborationer utan att behöva laborera "på riktigt" med farliga substanser. SpARky handlar om att ge eleverna större möjligheter att lära sig tala ett främmande språk med en lättanvänd app.

Different perspectives skapar möjligheter att få uppleva att vara någon helt annan för en stund, vilket kan ge en större förståelse för andra perspektiv och också öka empatin. Projektet Hamlin handlar om att visualisera företeelser inom fysiken som kan vara svåra att förstå i mer teoretisk form.

Interaction DesignMed hjälp av en app vill HOLO beats göra det möjligt för alla, med elller utan funktionsnedsättning, att lära sig att spela trummor, där appen kopplas till de egna trummorna. I Xcursion tar sig klassen med hjälp av VR-glasögon till helt andra ställen utan att lämna klassrummet, det kan handla om att utforska människokroppens inre eller havens djup.

Projekten kommer att visas igen på konferensen Visual Forum på Lindholmen den 18 november.

Samtliga projekt, Mixed Reality in Education