Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Ingmar Skoog är nominerad till Årets senior
Länkstig

Ingmar Skoog nominerad till Årets Senior

Publicerad

AgeCaps föreståndare Ingmar Skoog är nominerad till Årets Senior av tidningen Senioren, tillsammans med Anders Tegnell, Agnes Wold och Britta Svensson.

2020 dominerades av pandemin. Därför har alla nominerade till utmärkelsen Årets Senior en koppling till den, på ett eller annat sätt. Utmärkelsen ska gå till någon som medverkat till att förändra bilden av seniorer eller varit en bra förebild.
Nomineringen av Ingmar Skoog motiveras så här: 
Ingen kan så mycket om äldre som Ingmar Skoog. Han är professor i psykiatri, föreståndare för Age Cap (Centrum för åldrande och hälsa) i Göteborg och en världsledande forskare inom demens. Utöver detta skriver han krönikor i Senioren och har en coronablogg på hemsidan. Ingmar skräder inte orden när han dömer ut myndigheternas agerande under pandemin. Han är chockad över hur stor okunskapen om äldre är. Nyligen tilldelades han det prestigefyllda Solstickepriset för ”en personlig insats utöver det vanliga”. Bland annat belönas han för att ha varit ”förnuftets röst” under pandemin."
Om du vill rösta på Ingmar Skoog skriver du hans namn på ett vykort och skickar det till Senioren, Box 22574, 104 22 Stockholm. Uppge ditt namn, adress och telefonnummer och märk kortet Årets Senior. Eller mejla till rosta@senioren.se, Senast den 22 februari vill vi ha din röst. En av er som röstar vinner 10 Sverigelotter


Område
Evenemang