Hundra miljoner till cancerforskning vid Göteborgs universitet

Publicerad

Cancerfonden delar ut närmare 630 miljoner till cancerforskning under nästa år. Av dessa går nästan hundra miljoner till Göteborgs universitet, varav drygt tio miljoner tilldelas Jonas Nilsson på Sahlgrenska Cancer Center.

I årets stora utlysning från Cancerfonden, tilldelas forskningsmedel till flera forskningsprojekt på Sahlgrenska Cancer Center. Störst bidrag, totalt strax över 10 miljoner i projektbidrag och utökat anslag, får Jonas Nilsson för sin forskning med målet att finna nya behandlingar av patienter med spridd hud- eller ögonmelanom.

Övriga forskare på Sahlgrenska Cancer Center som tilldelats forskningsmedel från årets utlysning är David Bryder, Changyan Chen, Kristoffer Hellstrand, Khalil Helou, Peter Naredi, Göran Stenman, Karin Sundfeldt och Pierre Åman.

För intervjuer och komplett lista över årets tilldelade forskningsmedel från Cancerfonden, besök Akademiliv.