Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Hedersdoktorer utsedda av Handelshögskolan i Göteborg

Publicerad

Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har utsett advokat Martin Johansson, Advokatfirman Vinge, och professor emeritus J. Stan Metcalfe, University of Manchester, till hedersdoktorer. De har båda gjort viktiga gärningar inom sina respektive fält, och har under åren haft värdefulla samarbeten med Handelshögskolan.Martin JohanssonMartin Johansson är advokat på Vinge i Bryssel. Han utses till juris hedersdoktor inom ämnet internationell rätt. Sedan mer än tio år har han framgångsrikt samarbetat med lärare och forskare på Juridiska institutionen vid Handelshögskolan. Martin Johansson har arbetat med EU-rätt i 30 år och har författat ett ansenligt antal artiklar i vetenskapliga tidskrifter. Hans erfarenhet av arbete inom EU och EFTA, särskilt de 13 år han arbetat för organisationernas domstolar, har gett honom unik kompetens. Han har stort intresse av fördjupat samarbete med akademien och utgör, med sina såväl djupa som breda kunskaper i EU-rätt, en viktig kugge i framtida utveckling och expansion av undervisning och forskning i EU-rätt vid Handelshögskolan.

J. Stan MetcalfeJ. Stan Metcalfe är professor emeritus vid University of Manchester. Han utses till ekonomie hedersdoktor inom ämnet innovation, entreprenörskap och management av intellektuella tillgångar. Stan Metcalfe har på ett värdefullt sätt bidragit till utvecklingen av forskarutbildningsämnet ”innovation, entreprenörskap och management av intellektuella tillgångar” på Handelshögskolan och hans forskning har en avgörande betydelse i att förklara att innovationer bygger på aldrig avstannande evolutionära processer där en förutsättning är ett heterogent utbud av kompetens bland entreprenörer och andra aktörer. Genom sin generositet och vetenskapliga gärning har Stan Metcalfe inspirerat och stöttat forskning och utbildning vid Handelshögskolans institut för innovation och entreprenörskap.
 

Hedersdoktorerna mottar sin titel vid universitetets doktorspromotion den 19 oktober. Dagen innan kommer en föreläsning med hedersdoktorerna att hållas på Handelshögskolan.

Kontakt
Maria Norrström, kommunikationsansvarig, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet,
031-786 1247, 0709-226689, maria.norrstrom@handels.gu.se