Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Hantverkare emellan

Publicerad

I boken Hantverkare emellan har sjutton yngre hantverkare intervjuat en äldre, erfaren hantverkare inom samma kunskapsfält. Här finns intervjuer om potatisodling, tillverkning av kolkorgar, hamling, timringstraditioner, tjärbränning och mycket mer.

Boken är fylld av intressanta frågor, reflektioner och samtal. Många gånger tänkar man att man borde intervjua en äldre person om deras erfarenheter, men det är sällan som det blir gjort.

Boken är resultatet av ett projekt som syftar till att stimulera den informella utbildningen, den som bygger på personliga möten och kunskapsöverföring mellan hantverkare. Tanken är också att visa hur intervjuer och observationer kan användas som redskap i det livslånga lärandet. 

Välkommen på bokrelease den 5 november!

Lyssna till Billy Ehn, professor i etnologi vid Umeå Universitet och en av bokens författare som har gedigen erfarenhet av intervjuandets praktik och metodik. Vidare berättar och visar Ellen Mette Nielsen de Stavakorgar som hon intervjuat hantverkaren Georg Adamsson om. Mingel och tilltugg blir det förstås också! 

Tid: kl. 18
Plats: Aulan Trädgårdens skola, Magasinsgatan 4, Mariestad