Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Handelshögskolestudenten Anna Forkman är årets Sten-Olof Palm-stipendiat

Publicerad

Årets Sten-Olof Palm-stipendiat är Anna Forkman från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet som får ett års praktik på Swedish-American Chamber of Commerce i Washington D.C. samt 240 000 kr för att täcka boende och uppehälle under perioden. Stipendiet delas ut av Göteborgs Köpmannaförbund.

Vistelsen i USA ger erfarenhet från bland annat marknadsföring, försäljning och projektledning i en amerikansk kontext. Stipendiaten kommer delta i alla typer av arbetsuppgifter på Handelskammaren, men är särskilt ansvarig för bland annat event, kampanjer och arbetsgrupper.

– Jag är så glad och tacksam över att bli tilldelad Sten-Olof Palm-stipendiet och för möjligheten att få göra ett års praktik på Svenska Handelskammaren i Washington D.C. Jag ser fram emot att få sätta mina teoretiska kunskaper på prov genom att få arbeta med projekt som möjliggör ett fortsatt gott handelssamarbete mellan Sverige och USA, säger Anna Forkman.

På bilden från vänster: Thomas Strindeborn, Anna Forkman, Kenneth Odéus

Juryns motivering

2019 års stipendiat är Anna Forkman som avslutar sin utbildning på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet med masterprogrammet Marketing and Consumption. Utöver goda studiemeriter har hon skaffat sig bred arbetslivserfarenhet genom att bland annat jobba som projektledare, ekonomiassistent och receptionist. Dessutom har hon engagerat sig som mentor för nyanlända ungdomar i ”Mitt Livs Val” och även studerat utomlands ett par terminer. Vi är övertygade om att hon kommer att bidra positivt till verksamheten på Swedish-American Chamber of Commerce i Washington D.C. och att hon genom året där kommer att få värdefulla erfarenheter och kontakter som leder henne vidare mot ett framgångsrikt yrkesliv.

Om Sten-Olof Palm stipendium

Stipendiet är instiftat av Göteborgs Köpmannaförbund i samverkan med the Swedish-American Chambers of Commerce (SACC-USA) och Centre for Retailing vid Handelshögskolan i Göteborg. Detta är 10:e gången som stipendiet delas ut. Målsättningen är att stimulera intresset hos studenter för de särskilda förutsättningar, utmaningar och möjligheter som möter parti- och detaljhandeln.
Sten-Olof Palm, som stipendiet är uppkallat efter, var en nestor inom handeln i Göteborg. Han tog sin examen vid Handelshögskolan i Göteborg i början av 1960-talet. Under åren 1965-1993 var han VD för Göteborgs Köpmannaförbund. Han var också en drivande kraft vid bildandet av Handelns forskningsstiftelse 1988 och mycket engagerad i utvecklingen av kontakterna mellan akademin och handeln. Sten-Olof Palm gick ur tiden 2010 i en ålder av 77 år.

Kontaktinformation

Anna Forkman
0727-31 79 05
annaforkman@gmail.com


Kenneth Odéus, Göteborgs Köpmannaförbund
0705-68 08 59
kenneth.odeus@gmail.com
 

Lena Hansson, Centre för Retailing
0766-18 54 92
lena.hansson@handels.gu.se