Bild
Symbol för jämställdhet som person håller upp
Foto: Shutterstock
Länkstig

Handels Kvinnliga Nätverk: "Vi vill förändra attityden"

Publicerad

Josefin Thyberg är ordförande i Handels Kvinnliga Nätverk (HKN). En förening som tycker att det är viktigt med jämställdhetsfrågor.

Vilka frågor driver ni?

Vi vill vara en länk mellan näringslivet och kvinnliga och icke-binära studenter på Handelshögskolan i Göteborg. Genom vårt samarbete med Säkra kvinnor har vi haft ett stort fokus på jämställdhet inom företags olika divisioner där vi bland att diskuterat hur det ska bli mer jämställda styrelser. Vi har en bred inriktning på våra evenemang och vänder oss till studenter från alla institutioner på Handelshögskolan, därför har vi också en stor spridning på de frågor vi driver.  

Varför är de här frågorna viktiga för er?

För oss är det viktigt att belysa och informera om hur det ser ut med jämställdheten på olika företag inom olika arbetsområden för att motivera studenterna till att vara med på förändringsresan. Vi vill förändra attityden till vilka det är som besitter kompetens och samtidigt synliggöra de faktorer som leder till skeva fördelningar i arbetslivet.

Vilka ser ni som de största utmaningarna för jämställdhet inom ert område i yrkeslivet?

En utmaning som vi ser för att det ska bli mer jämställt i yrkeslivet är att kvinnor ska våga söka arbeten inom branscher som präglats av en mansdominerande kultur.  

Josefin kollar in i kameran med armarna i kors. Klädd i kavaj. Bild tagen på Handelshögskolan,
Josefin Thyberg är ordförande i Handels Kvinnliga Nätverk

 


Område
Student