Bild
Vinterlandskap och glittrande snö
Foto: Sara Högström Johansson
Länkstig

Året med Kulturarvsakademin 2023

Publicerad

Ett år går så fort och nu är det dags för Kulturarvsakademin att avrunda året 2023 och ladda om för fortsatt verksamhet efter årsskiftet.

Det har varit ett hektiskt år för Kulturarvsakademin, säger Jenny Högström Berntson, koordinator för Kulturarvsakademin. Vi har arrangerat våra årligen återkommande eventen Kulturarvsakademins vårkonferens och höstens Forum kulturarv.  Vi har också firat boksläpp för antologin Matarvets trådar: från antik fisksås till svenskt fredagsmys. Antologin mottog till vår stora glädje pris för årets historiska måltidslitteratur av Måltidsakademin.

På poddfronten fortsätter vi att prata kulturarvsforskning i Matarvspodden och Inside the Box.

Kulturarvsakademin har också varit delarrangörer i ett antal evenemang, bland annat under årets bokmässa och på Judiska församlingen. När året nu går mot sitt slut kan vi se att flera av de goda samarbetena under året kommer att ge frukt även nästa år.

Fortsatt och breddad verksamhet

Under hösten slutade Pernilla Schedin som koordinator för Kulturarvsakademin och Anders Wikström tog över koordinatorrollen från Förvaltningen för kulturutvecklings sida. Jenny Högström Berntson fortsätter sitt koordinatoruppdrag för Göteborgs universitets räkning.

I december 2023 undertecknades en ny avsiktsförklaring för Kulturarvsakademins verksamhet för ytterligare två år.

Vi har glädjen att meddela att ytterligare två organisationer har anslutit sig. Vi säger välkomna till Länsstyrelsen och Stiftelsen Hallands länsmuseer.

Kulturarvsakademin - brobyggande och samverkan med kulturarv i fokus
Kulturarvsakademin - brobyggande och samverkan med kulturarv i fokus

Läs mer i Kulturarvsakademins årsbrev för 2023.