Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Antologi om allt från klubbliv till natur

Studenterna på Redaktionell praktik har satt ihop en antologi på temat natt. Boken släpps den 22 maj – men redan nu i helgen går det att träffa redaktörerna på litteraturfestivalen Textival.

Evelina Svensson är en av studenterna som har arbetat med boken:

Vad innehåller er antologi?

Nattstycken är en samling stycken av natten och allt som hör därtill. Dikter, noveller och bilder som berör allt från fest på klubben till andrum i naturen. Från ångest och ensamhet till oövervinneliga sommarnätter, säger Evelina Svensson.

Hur har det varit att jobba med boken?

– Det har varit väldigt roligt och lärorikt men ibland också jobbigt. Vi har fått större insikt i hur många olika delar det är att pussla ihop när man vill skapa en bok. Alla har vi haft olika ansvarsområden såsom grafisk design, korrekturläsning, podcastinspelning, budget och andra administrativa uppgifter. Att arbeta som en redaktion har stundtals varit svårt eftersom vi är många och vi alla vill att projektet ska bli så bra som möjligt, men vi har ändå haft oerhört roligt tillsammans!

Vad händer med antologin nu?

– Boken släpps den 22 maj och kommer att distribueras kostnadsfritt via vår hemsida www.projektrela.se. Nattstycken kommer också att hamna på Göteborgs stadsbibliotek och diverse andra bibliotek runtom i landet.

På lördag ska ni som har arbetat med boken vara med på Textival. Vad är det?

– Textival är en litteraturfestival som hålls på kulturhuset Oceanen den 5 maj mellan klockan 12 och 18. Vi kommer att stå där och representera vår utbildning och prata om vårt projekt. Det kommer också ske en liveinspelning av vår podd Relä.

Förutom webbplatsen www.projektrela.se har utbildningen Redaktionell praktik ett <none>Instagramkonto: @redaktionellpraktik och en Facebooksida.

Studenterna som har satt ihop antologin är snart klara med år två av tre på utbildningen.