Bild
Karolina i våtdräkt med kollegor samlar in blåstång
Tångdykerskan Karolina samlar in blåstång
Foto: Amanda Falkman
Länkstig

Kom igång med tång och ätliga strandväxter

Hållbarhet & miljö
Populärvetenskap

Vi är många som är nyfikna på hur vi kan använda tången som råvara i vardagsmaten, men insteget kan kännas högt och frågor du kanske ställt dig är; Hur, var och när plockar man bäst? Vilka tångarter och strandväxter kan jag lätt känna igen och plocka själv? Finns det någon tång som är giftig och hur nyttig är tång egentligen? Dessa frågor, samt några värdefulla tips för att lätt komma igång med tång i matlagningen kommer Karolina/Algblomman ge er svar på.

Föreläsning
Datum
17 juli 2025
Tid
18:00 - 18:45
Antal platser
99
Kostnad
Fri entré

Medverkande
Karolina Martinsson
Bra att veta
Vi öppnar hörsalen kl 17:45.
Arrangör
Tjärnö marina laboratorium, Göteborgs universitet
Bild
Porträtt av Karolina Martinsson
Karolina Martinsson
Foto: Amanda Falkman

Karolina / Algblomman är tångdykerskan och matkreatören som brinner för att visa strandkantens skafferi, men också för hur vi kan förhålla oss till havet och de råvaror som kommer därifrån på ett långsiktigare sätt. Karolina är tillsammans med Linnea Sjögren författare till boken Plocka tång och strandväxter.