Navigate to video: Se doktoranden Kevin Henry dela erfarenheter från nordisk forskningskurs
Video (1:18)
Se doktoranden Kevin Henry dela erfarenheter från nordisk forskningskurs
Bild
Länkstig

Tillsammans mot nya HRM-perspektiv: Här möts doktorander från hela Norden

Publicerad

Flera olika perspektiv möttes när 15 doktorander från Norden inom Human Resource Management (HRM) deltog i en forskningskurs vid Företagsekonomiska institutionen på Handelshögksolan. Kursen uppskattades särskilt av de doktorander som reste till Sverige för att delta.

Flera föreläsare från hela Norden höll seminarier och doktorander fick bland annat läsa och presentera vetenskapliga artiklar för varandra under den mestadels digitala forskningskursen. I slutet av kursen erbjöds deltagarna en möjlighet att resa till Göteborg, inte minst för att bygga nätverk och utbyta erfarenheter inom Human Resource Management. 

– Tio doktorander reste hit och tre doktorerar vid Göteborgs universitet, säger Stefan Tengblad, professor i Human Resource Management och kursansvarig. 

Så möjliggjordes kursen

Kursen anordnades av Förtagsekonomiska institutionen vid Göteborgs universitet och medfinansierades av Nordisk Företagsekonomisk Förening (NFF). Stefan Tengblads forskningssamarbete med forskare från olika nordiska länder möjliggjorde det breda samarbetet.. 

– Det är nog lite ovanligt på nordisk basis att flera doktorander från olika länder kommer till en skola på det här sättet, säger Stefan Tengblad. 

Nordiska doktorander uttrycker uppskattning

När doktoranderna träffades under forskningskursen vid Företagsekonomiska institutionen, fick de också träffa Frans Bevort, professor från Copenhagen Business School och Paul Gooderham, professor vid Norges Handelshögskola. 

Under reflektionsdelen av forskningskursen uttryckte doktoranderna sin positiva inställning till kursen och möjligheten att få ta del av varandras perspektiv. Stefan Tengblad tackades för initiativet. 

– Det var ju jätteroligt att höra. Vi hade förhoppningar om att detta skulle vara en kurs som många skulle uppskatta, så det är ju glädjande att höra att det var så, säger Stefan Tengblad.

Doktoranden Kevin Henry: "Det här var väldigt värdefullt"

En av de doktorander som fick ut mycket av kursen var Kevin Henry, som är doktorand vid Reykjaviks universitet på Island. 

– Det var väldigt intressant att få en bred överblick över hela det nordiska HRM-fältet. Vi fick lyssna på många etablerade professorer som presenterade sin forskning och sina huvudsakliga forskningsområden, säger Kevin Henry. 

Men möjligheten att få träffa andra doktorander är något Kevin förklarar som en unik upplevelse han är tacksam över. Se honom berätta mer i videoklippet ovan.