Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Fin utmärkelse har tilldelats Erik Kristiansson och 1928 Diagnostics för sitt arbete med 'överföringen av kunskap från akademin till samhället'

Som "brobyggare och påverkare av samhällsutvecklingen" har IVA velat "lyfta fram intressant forskning med potential för näringslivet". I år är temat digitalisering.

Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin (IVA) fyller hundra år i år. Som "brobyggare och påverkare av samhällsutvecklingen" har IVA velat "lyfta fram intressant forskning med potential för näringslivet". I år är temat digitalisering. Professor Erik Kristiansson (Chalmers/UGOT & CARe), en av grundarna av 1928 Diagnostics, kan nöjt konstatera att arbetet med ’överföringen av kunskap från akademin till samhället’ har uppmärksammats.

1928 Diagnostics: En intelligent moln-plattform för effektiv kontroll och bekämpning av antibiotika-resistens lokalt-nationellt-globalt

1928 Diagnostics har utvecklat en moln-plattform för sjukhuslaboratorier och smittskyddsmyndigheter i hela världen som möjliggör användning av DNA- sekvensering av antibiotika-resistenta bakterier för infektionskontroll och diagnostik samt delning av data. Målet är att spara liv, resurser och behålla kraften hos antibiotika.

Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin (IVA)

1928 Diagnostics