Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

En musikalisk talkshow

Publicerad

Vetenskapsfestivalen logga 2014

Ett ögonblick, Lars Lilliestam, professor i musikvetenskap och en av de medverkande i årets Vetenskapsfestival med ämnet musik, politik och engagemang – en musikalisk talkshow, där professorer och musiker ska diskutera och samtala kring viktiga ämnen i vår samtid på Bio Roy.

Ni ska prata om musik och politik. Vad finns det för koppling?
Lars Lilliestam– Musik är alltid ideologisk, eller 'politisk' om man så vill, eftersom den alltid förmedlar något, berättar något, symboliserar något. Och den gör det inte bara genom sångtexter utan också genom att den klingande musiken, melodin, soundet associeras med olika saker. Det är en annan sak om musik blir partipolitik, men det är relativt sällsynt.

Vad ska samtalet leda till?
– Förhoppningsvis leder det till nya insikter om vad musik är och vad den kan användas till.

Varför vill du medverka i Vetenskapsfestivalen?
– Jag har varit med på Vetenskapsfestivalen flera gånger. Det är viktigt att föra ut den forskning man gör till så många som möjligt utanför universitetet. Vetenskapsfestivalen är ETT sätt att göra det - och ett väldigt bra och roligt sätt.

Mer information om Musik, politik och engagemang – en musikalisk talkshow

Tid: Fredagen den 9 maj kl. 19.00-20.30
Plats: Bio Roy, Kungsportsavenyn 45
Övriga medverkande: Professor Ove Sernhede, Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande, Göteborgs universitet, Håkan Lewin, Musiker, ordförande, Music against violence, Professor emeritus, Owe Wikström, Religionspsykologi, Uppsala universitet, Malin Aghed, Musiker och processledare, El Sistema.
Samtalsledare: Marika Griehsel, journalist.
Musiker: Johan Bengtsson, Max Lindahl, Henrik Nilsson, Alexander Ringbäck, Emanuel Svensson, Karl Vento.

Evenemanget arrangeras i samarbete med Svenska kyrkan.

Mer information om Vetenskapsfestivalen 2014