Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Ekonomisk historia värd för ESTER-kursen Research Design 2015

Publicerad

Gruppbild av ESTER-gruppenAvdelningen för ekonomisk historia, Institutionen för ekonomi och samhälle, vid Handelshögskolan i Göteborg, har framgångsrikt varit värd för ESTER-kursen Research Design, 28-30 oktober 2015 i Göteborg. På kursen deltog 31 doktorander från 10 olika länder och 13 seniora forskare, varav 4 från Göteborg. Kursen var fylld med givande diskussioner och var mycket uppskattad.

Research Design Course (RDC) är ett upplägg som använts av ESTER sedan slutet av 1990-talet. Kursen hjälper doktorander att skriva en välformulerad avhandlingsplan som håller hög kvalitet, under ledning av en grupp ledande seniora forskare vars uppgift är att lämna kommentarer och leda diskussioner.

De huvudsakliga kostnaderna för att anordna kursen stod ESTER-nätverket för, men Göteborgs universitet har varit med och medfinansierat lokaler. Avdelningen för ekonomisk historia har också fått 85 000 kr från Handelsbankens forskningsstiftelser för att täcka kostnader för speciella lokala arrangemang i samband med kursen. Exempelvis en guidad stadsvandring ur ett Stadsvandring med gruppenekonomiskt-historiskt perspektiv, som arrangerades av Per Hallén (se bild till vänster). Ansvarig för kursen är professor Christer Lundh, avdelningen för ekonomisk historia, Institutionen för ekonomi och samhälle.

ESTER är en europeisk Graduate School för utbildning i ekonomisk och social historisk forskning. Nätverket ESTER, etablerades 1991 och omfattar mer än 60 universitet i hela Europa och erbjuder forskarutbildning på hög nivå för doktorander i ett internationellt sammanhang.

Läs mer om ESTER här