Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Man vid virtuellt skrivbord
Foto: Shutterstock
Länkstig

Utopiska skrivbordsdrömmar och cybermöten?

Forskning
Samhälle & ekonomi

I kölvattnet av Coronapandemin ekar många arbetsplatser tomma. Hemarbetet har ökat, digitaliseringen av arbetslivet exploderat, digitala plattformar och virtuella möten har ersatt möten i verkliga livet. Hur påverkar detta samhället och den enskilda människan? Arbetet och arbetsmiljön? Och har det någon betydelse på vilket sätt människor träffas?

Seminarium
Datum
2 dec 2020
Tid
10:00 - 15:30
Plats
Digitalt seminarium via Zoom

Arrangör
Jonsereds herrgård och GU Journalen

Ökad koncentration, produktion och livskvalitet säger den ene, ensamhet, försämrad energi, struktur och arbetsmiljö säger den andre. Hur kan arbetsmarknadens honnörsord flexibilitet få nya betydelser i jakten på ett hållbart arbetsliv?

Hur kan arbetslivets organisering utvecklas av ökat hemarbete och kombinationen av fysiska och digitala möten? Och vilka ledarskap behövs för att inte kasta ut barnet med badvattnet, den dag pandemin avklingar och samhället normaliseras? Vad blir det nya normala?

Leif Denti lektor psykologiska institutionen, Emanuel Karlsten frilansjournalist, Ulla Eriksson-Zetterquist professor i företagsekonomi och föreståndare Gothenburg Research Institute GRI, Therese Svanström ordförande TCO, Johan Magnusson docent institutionen för tillämpad IT och föreståndare Swedish Center for Digital Innovation SCDI, Nanna Gillberg lektor företagsekoknomiska institutionen och biträdande föreståndare GRI; samtliga forskare är vid Göteborgs universitet.

Arrangeras i samverkan med GU Journalen

----


INBJUDNINGAR
Till seminarierna skickas personliga inbjudningar ut. Antalet platser är begränsat.

ÖNSKAR DU DELTA?
Är du som aktör intresserad och önskar att, i mån av plats, delta i seminariet? Maila ditt intresse till jonseredsherrgard@gu.se tillsammans med namn, organisation och din roll inom denna, samt vilken ingång du har till seminariets ämne.