Bild
Blåmusslor
Foto: Katja Ragnstam
Länkstig

Sjömaten på frammarsch – ett samtal om musslor och sjömat i stort

Hållbarhet & miljö

I ett matsystem som hamnat lite snett behöver vi vidga våra vyer, blicka utåt, tillbaka, framåt och neråt! Vad finns att äta under ytan? Vilka ekosystemtjänster får vi på köpet när vi efterfrågar musslor och tång på tallriken? Vem odlar? Och hur funkar en vattenbrukslots? På scenen hör du även ”Blå mat på offentliga fat” berätta om olika insatser, bland annat en roadtrip till skolor i höst.

Föreläsning
Datum
28 aug 2025
Tid
13:10 - 14:00
Plats
Paviljong Dawit, Bananpiren, Göteborg

Bra att veta
Evenemanget är en del av Frihamnsdagarna.
Arrangör
Miljöförvaltningen, Göteborg Stad

Agenda

Havsbondens kök och recept – en inspiration till att äta mer hållbar sjömat.
Maria Bodin, Göteborgs universitet och Karolina Martinsson, Algblomman.

Det nya gröna växer i det blå
Cajsa Torell, VD Kobb AB.

Blå mat på offentliga fat
Anna Axelsson och Michaela Holmberg, RISE

Vattenbrukslots – vad är det? 
Markus Langeland, Livsmedelsaccelerator/RISE.

Moderator: Kristina Fermskog, Miljöförvaltningen Göteborgs Stad.