Bild
Porträtt av Sara Kristoffersson.
Foto: Niklas Nyman
Länkstig

Forskaren som aktivist - Sara Kristoffersson

Forskning
Samhälle & ekonomi
Utbildning & lärande

Möt Konstfack-professorn Sara Kristoffersson som stod mitt i stormen kring Vita havet-debatten, i djupintervju om konst, aktivism och utbildning i den uppmärksammade serien "Forskaren som aktivist – om vetenskap och samhällsengagemang".

Seminarium
Datum
23 mar 2023
Tid
19:00 - 20:30
Plats
Kvartersscenen 2Lång, Andra Långgatan 30. Öppet från kl. 18. Mat och bar.
Kostnad
Fritt inträde

Arrangör
Jonsereds herrgård Göteborgs universitet och Folkuniversitetet

Vissa säger sig vara aktivister, andra anklagas för att vara det. Men vad innebär forskarens samhällsengagemang? Är den personliga drivkraften ett problem eller kan den utveckla forskningen? Vad krävs för att vara vetenskapligt professionell och hur hanterar forskaren den ädla konsten att sitta på dubbla stolar?

Hon hamnade i blåsväder på grund av sitt offentliga ställningstagande när studentkollektivet Brown Island med hänvisning till rasism föreslog namnbyte på utställningssalen Vita havet på Konstfack i Stockholm.  Möt SARA KRISTOFFERSSON, professor i designhistoria, i ett samtal om konst, aktivism, maktanalys och utbildning som uppmuntrar till samhällsengagemang och kritiska perspektiv.

Forskaren som aktivist är en samtalsserie som problematiserar och belyser forskares samhällsengagemang och personliga drivkrafter.

Samtal pågår ca en timme. Därefter fortsatt häng och öppen diskussion till Sara Kristofferssons egen spellista med utvalda låtar.

Samtalsledare: Lena Ulrika Rudeke, verksamhets- och programansvarig, Jonsereds herrgård Göteborgs universitet

Plats: Kvartersscenen 2Lång, Andra Långgatan 30. Öppet från kl. 18. Mat och bar.

Fri entré. Begränsat antal platser. Ingen föranmälan.

Med reservation för ändringar.