Bild
Olle Häggström, professor matematisk statistik, Chalmers.
Foto: Anna-Lena Lundqvist
Länkstig

Forskaren som aktivist: Olle Häggström

Forskning

Möt AI-experten Olle Häggström, professor i matematisk statistik vid Chalmers, i ett samtal om vetenskap och samhällsengagemang. Olle Häggström har ett stort engagemang i frågor som rör futurologi, existentiell risk, AI-säkerhet och angränsande områden.

Föreläsning
Datum
3 nov 2020
Tid
19:00 - 20:00
Plats
Direktsändning från Göteborgs litteraturhus

Bra att veta
Evenemanget sänds direkt via Folkuniversitets Facebooksida.

Artificiell intelligens kan innebära både möjligheter och hot. Möt Olle Häggström, framtidsforskare och professor i matematisk statistik, i ett samtal om vetenskap, samhällsengagemang och varför den tekniska utvecklingen borde präglas mer av försiktighet än hallelujastämning.

Vissa säger sig vara aktivister, andra anklagas för att vara det. Men vad innebär det här i forskarens samhällsengagemang? Är den personliga drivkraften ett problem eller kan den rent av utveckla forskningen? Vad krävs egentligen för att vara vetenskapligt professionell och hur hanterar forskaren den ädla konsten att sitta på dubbla stolar?

Samtalsserien "Forskaren som aktivist - om vetenskap och samhällsengagemang" arrangeras av Jonsereds herrgård Göteborgs universitet, tillsammans med Folkuniversitetet.

Du kan påverka samtalet genom att ställa frågor under livesändningen i direktsändningens livechatt.