Bild
bild av Caroline Beck Adiels
Foto: Malin Arnesson
Länkstig

En biofysikers betraktelser

Naturvetenskap & IT

Nu bjuder vi in dig som är nyfiken på fysik till en serie med öppna digitala föreläsningar med spännande föreläsare inom fysikområdet. Först ut är Caroline Adiels som pratar om biologisk fysik. Hon kommer att prata om hur olika optiska tekniker, genteknologi samt bildanalysmetoder har lett henne på en inspirerande resa där hon har fått möjligheten att studera allt från cellkommunikation, bakteriers biofilmformering och mänsklig vävnad - utifrån en biofysikers synvinkel.

Webinar
Datum
25 nov 2022
Tid
10:30 - 11:30
Plats
digitalt webinarie på Zoom: se länk
Ytterligare information
Länk till webinariet på
Zoom

Medverkande
Föreläsare: Caroline Beck Adiels, universitetslektor vid institutionen för fysik
Fysikstudenter
Bra att veta
Ingen anmälan krävs.

Hör mer om hur det är att studera fysik

Efter föreläsningen berättar våra studenter om hur det är att läsa fysik. Det finns möjlighet att ställa frågor via chatten. 

Välkommen!

Kort om Caroline Beck Adiels

Med utbildning inom biokemi och cellbiologi blev Caroline doktorand inom ett forskningsfält som fokuserade på åderförkalkning. Kort därefter började hon arbeta med optiska pincetter, ett verktyg som upphovspersonen belönades med nobelpriset för. Kombinerat med små ”flödeskammare” och mikroskopi öppnades ett nytt forskningsfält upp och hennes biologiska frågeställningar kunde angripas på ett helt nytt sätt