Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Allmänna bastun, Göteborg. Foto: Peter Kvarnström/Mediabank Göteborg & Co
Foto: Peter Kvarnström/Mediabank Göteborg & Co
Länkstig

Creating Bridges

Hållbarhet & miljö
Kultur & språk
Samhälle & ekonomi

Webinarium om EU-kommissionen initiativ ”New European Bauhaus”, en rörelse grundad på hållbarhet, inkludering och estetiska värden som bidrar till ett grönt, hållbart Europa.

Webinar
Datum
7 maj 2021
Tid
14:45 - 16:00
Plats
På Zoom - du får länk via mejl när du anmält dig.
Kostnad
Ingen kostnad.
Sista anmälningsdag
5 maj 2021

Arrangör
Konstnärliga fakulteten, Göteborgs universitet
Anmälan är stängd.

Webinariet, som är på engelska, vänder sig till dig alla som är intresserade av utvecklingsfrågor, studenter, alumner och lärare men också övriga intresserade och partners.

I september 2020 tillkännagav Ursula Von der Leyen "New European Bauhaus - ett initiativ som syftar till att skapa en bro mellan naturvetenskap, humaniora, arkitektur, konst, scenkonst, design och många andra discipliner." Sedan dess har initiativet utvecklats till en vital dialog om hur man skapar dessa broar som är avsedda att öppna plattformar för tvärvetenskaplig forskning, utbildning och praktik för en mer hållbar framtid.

Jag vill att NextGenerationEU ska starta en europeisk renoveringsvåg och göra vår union till ledande inom cirkulär ekonomi. Men detta är inte bara ett miljö- eller ekonomiskt projekt: det måste vara ett nytt kulturprojekt för Europa.

Ursula Von der Leyen, EU-kommissionens ordförande

Den 7 maj utökar konstnärliga vid Göteborgs universitet denna dialog och bjuder in dig att tillsammans med oss utforska vägar mot en mer hållbar framtid. Att utvidga våra offentliga rum med hjälp av konst och design samt hur vi kan utveckla former för samskapande mellan flera discipliner.

Webinariet är på engelska. Välkommen!

Panel

  • Dan Hill, chef för strategisk design, Vinnova
  • Jørn Mortensen, vice ordförande i ELIA, samt dekan, Kristiania University College,
  • Helena Bjarnegård, riksarkitekt, Boverket
  • Sanne Kofod Olsen, dekan för Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet
  • Jan Eckert, chef för designenheten, HDK-Valand vid Göteborgs universitet
  • Steinar Danielsen, Sustainability Lead, M Volvo Car Mobility
  • Moderatorer: Ulf Dalnäs, vicedekan för samverkan, konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet och Angelica Hadzikostas, chef för Förvaltningen för kulturutveckling, VGR.