Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Att springa på utstudsade bollar in i framtiden

Forskning
Samhälle & ekonomi

I den globaliserade ekonomin snurrar världens ordning allt fortare. Så även näringslivet, arbetsmarknaden och arbetslivet. På tröskeln till den fjärde industriella revolutionen och med klimathotet hängande över våra huvuden, är omställning ordet för dagen. Ändå rusar vi mest bara vidare? Springer rentav på utstudsade bollar?

Seminarium
Datum
28 feb 2020
Tid
12:00 - 15:30
Plats
Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21

Arrangör
Jonsereds herrgård, Partille kommun och Partille Gymnasium

Trender inom styrning och ledarskap, kunskaper och kompetenser för gårdagen, oreflekterad tillväxtsträvan och masskonsumtion är endast några av de fenomen vi kan tänkas behöva göra upp med. Till detta kommer idéer om ansvarstagande, förändringsvilja och flexibilitet som nödvändiga egenskaper - helst hos någon annan.

Hur kan utbildningsanordnare och arbetsmarknadens parter tänka nytt tillsammans? För att skapa ett konkurrenskraftigt näringsliv och samtidigt människovänligt arbetsliv i samtiden? Och ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbart samhälle för framtiden?

Eva Wiberg rektor Göteborgs universitet, Jan-Olof Jacke VD Svenskt Näringsliv, och Karl-Petter Thorwaldsson ordförande LO.

---

Till seminarierna skickas personliga inbjudningar ut. Antalet platser är begränsat.

Är du som aktör intresserad och önskar att, i mån av plats, delta i seminariet? Maila ditt intresse till jonseredsherrgard@gu.se tillsammans med namn, organisation och din roll inom denna, samt vilken ingång du har till seminariets ämne.