Bild
Marknad i Valparaiso i Chile.
Marknad i Valparaiso i Chile.
Länkstig

Latinamerikastudier

Vill du lära dig om Latinamerikas sociala och politiska rörelser och sätta dig in i regionens utvecklings- och fattigdomsproblematik? Då ska du läsa Latinamerikastudier.

Om ämnet

Latinamerikastudier är ett tvärvetenskapligt ämne som tittar närmare på historiska såväl som samtida problem i Latinamerika, från Mexiko och Karibien, till Patagonien i södra Argentina. Latinamerika är känt för sina breda sociala rörelser och experiment med att bygga olika socialistiska vägar bort från utvecklings- och fattigdomsproblematiken. Latinamerika har också starka och dynamiska ekonomier som Brasilien och Mexiko, som försöker hitta sin plats in en globaliserad värld. 

Genom att läsa kurser i Latinamerikastudier får du en ökad och fördjupad kunskap om historia, kultur, religion och samhällsförhållanden i Latinamerika, samt de Latinamerikanska ländernas relationer med resten av världen. Kunskaper i spanska är en fördel när du läser kurser i ämnet men är inget krav för att läsa våra kurser.

Besökare från regionen deltar regelbundet i undervisningen eller erbjuder tillfälliga öppna föreläsningar med uppdaterade fakta om situationen i området.

Kurser i Latinamerikastudier ges på engelska och på distans.

OBS! Våra kurser i Latinamerikastudier pausas från och med höstterminen 2022 och framåt. 

Efter studierna 

Kurser i Latinamerikastudier ger dig spetskunskap om Latinamerika som kan vara ett komplement för dig som läser andra samhällsvetenskapliga ämnen, ekonomi eller språk. Kurser i ämnet ger dig också kunskaper som kan vara till nytta vid exempelvis internationell arbete, informations- och undervisningsverksamhet och inom turistnäring.