Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Hans Ekelund

VICEPREFEKT

HDK-Valand - Högskolan för konst och
design
Besöksadress
Kristinelundsgatan 6-8
41137 Göteborg
Postadress
Box 131
40530 Göteborg

Utbildningsledare

Administrativt
stöd
Besöksadress
Kristinelundsgatan 6-8
Göteborg
Postadress
Box 131
40530 Göteborg

Om Hans Ekelund

Jag är utbildad vid Högskolan för fotografi (MFA 1996) och har i mitt konstnärliga arbete speciellt intresserat mig för seendets gränser och olika sätt att i fotografi gestalta avstånd i tid och rum. 1996-2001 var jag med och startade galleri box i Göteborg och var dess ordförande under dessa år.

Jag har varit anställd som adjunkt vid Högskolan för fotografi sedan 2003. Sedan 2006 är jag studierektor för enheten fotografi. Mitt uppdrag som studierektor innebär i första hand ett ansvar gentemot studenterna så att de får en så bra och relevant utbildning som möjligt. Som pedagog arbetar jag bland annat med med kritikklassundervisning, individuell handledning och jag är ansvarig för examenskursen på kandidatprogrammet.

I min forskning undersöker jag skärningspunkten där de båda fälten dokumentärfotografi och iscensatt fotografi överlappar eller möts genom tex Occupy Wall Street-rörelsens strategier eller hur iscensatta aktioner infiltrerar och använder sig av verktyg som tex google street view, men även hur noggrann planering av politiska framträdanden styr och manipulerar mediabevakning.