Daniel Berg

41256 Göteborg
40530 Göteborg

Om Daniel Berg

Daniel Berg, marimbasolist och kammarmusiker, kombinerar en stor konsertverksamhet med undervisning. Han är lektor i musikalisk gestaltning och undervisar i solistiskt slagverk, slagverksensemble och kammarmusik.

Kammarmusiken ligger Daniel varmt om hjärtat och några av dem han samarbetar med är Fredrik Duvling i Rhythm Art Duo, violinisten Tobias Granmo i Duo Granmo-Berg och skådespelaren Henric Holmberg. Hans passion för ny kammarmusik för slagverk har resulterat i över 200 uppföranden. Som solist medverkar han ofta vid internationella festivaler för slagverk och har spelar in ett stort antal skivor med marimban i centrum.

Daniel ett nära samarbete med det franska marimbaföretaget Bergerault som sponsrar honom med de senaste marimborna och det spanska företaget Elite Mallets som tillverkar marimbaklubbor. För dem har han designat två serier marimbaklubbor, Daniel Berg Signature, som säljs över hela världen

Läs gärna mer på www.MarimbaArt.com