Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Mastersstudenter i entreprenörskap får praktikplats på VOLVO Group 2016

Publicerad

Mastersstudenterna Ebba Bergbom Wallin och Maria Lundin har båda fått eftertraktade praktikplatser på Volvo Group International Internship Program. Programmet ger studenter möjlighet att få arbetslivserfarenhet i ett annat land under några månader.


Bild på Ebba Bergbom Wallin och Maria LundinBild: Gabriel Isip

Ebba Bergbom Wallin och Maria Lundin läser sitt första år på mastersprogrammet i entreprenörskap (KBE), på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Ebba har sedan tidigare en Ekonomie Kandidatexamen i företagsekonomi samt en lärarexamen från Göteborgs universitet. Maria har en Ekonomie Kandidatexamen i företagsekonomi samt en Filosofie kandidatexamen i personalvetenskap från Göteborgs universitet.

Båda två är väldigt glada över att ha fått en praktikplats inom Volvo Group International Internship Program och ser fram emot en spännande och lärorik period.

- Oavsett vilka erfarenheter och utmaningar som vi kommer att möta, kommer de vara nyttiga att ha med i bagaget då vi båda ser fram att arbeta inom internationella miljöer efter avslutad masterexamen. Vi ser denna upplevelse som otroligt givande och lärorikt.

Kulturella kontraster i Bangalore

Ebba kommer åka till Bangalore, Indien, inom ramen för programmet. Praktiken kommer att pågå under tre månader, från juni till september och arbetsuppgifterna är inom området Business/Finance.

- Praktiken på Volvo Group ger mig en möjlighet att få en god insyn i företagets verksamheter i Indien. Eftersom Indien är en växande marknad med stor potential kommer det bli intressant att få ta del av den. De kulturella kontrasterna mellan Sverige och Indien är något jag ser fram emot att få uppleva. Jag tror också att denna resa kommer berika mina erfarenheter och hjälpa mig att se olika situationer från nya perspektiv, säger Ebba.

Virtuellt lärande i Lyon

Maria ska delta i ett projekt inom Volvo Group University i Lyon, Frankrike, som handlar om att utveckla samarbeten med toppuniversitet i världen kring virtuellt lärande. Praktiken pågår under fem månader, varav tre spenderas i Frankrike.

- Det som jag mest ser fram emot med denna praktik är givetvis att få arbeta och leva i ett annat land, vilket kommer vara en värdefull erfarenhet. Dessutom känns projektet jag ska delta i riktigt spännande och något som är i framkant för framtida kompetensutvecklingar hos företag, säger Maria

Volvo Group International Internship Program

Programmet är en del av Volvo Groups Employer Branding initiativ och har funnits i fyra år. Programmet erbjuds till studenter vid Preferred Talent Partner universities i sex olika länder. Läs mer här…

Master of Science in Knowledge-based Entrepreneurship

Mastersprogrammet i entreprenörskap är utformat av och undervisas av professorer och lektorer från Institutet för innovation och entreprenörskap (IIE), på Institutionen för ekonomi och samhälle. Du hittar mer information om deras utbildning och forskning här www.iie.handels.gu.se

Här hittar du mer information om masterprogrammet i entreprenörskap