Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

IIM-student Erik Gatenholm utsedd till Årets Unga Entreprenör Väst 2016

Publicerad

Bild på Erik GatenholmBild: Ines Sebalj

Erik Gatenholm, grundare av CELLINK, röstades fram till Årets Unga Entreprenör Väst på Entreprenörsgalan Väst 2016. Affärsidén är att 3D-printa fullt fungerande mänskliga organ och vävnader samt sälja 3D-Bioskrivare och relaterade produkter, för att innovatörer världen över ska kunna forska fram nya sätt att producera implantat och mänskliga organ. Läs mer här…

- "Jag är otroligt tacksam för utmärkelsen och priset. Det är alltid roligt när andra uppskattar det hårda arbetet man lägger ner i början på ett helt nytt företag, vilket är det som krävs för att man skall lyckas. Priset delades ut av Founders Alliance, vilket är en helt fantastisk organisation som samlar entreprenörer från hela Sverige. När andra entreprenörer tycker att man är värd ett pris för sitt arbete så betyder det verkligen otroligt mycket. Då är man på rätt väg”, säger Erik Gatenholm.

Erik Gatenholm har en bakgrund på Virginia Tech och studerar nu sin sista termin på det tvååriga mastersprogrammet Innovation and Industrial Management (IIM), Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Han skriver just nu sin uppsats med titeln ”What are the Key Success and Survival Factors for biotechnology and pharmaceutical SMEs in Sweden”, som handlar om att forska fram vad det faktiskt är som får biotech-entreprenörer att lyckas inom läkemedelsindustrin och vilka förutsättningar som krävs. Efter avslutad uppsats kommer Erik att få sin Master of Science Degree i juni 2016.

Erik har under sin studietid utvecklat sin affärsidé tillsammans med Hector Martinez Avila, som är doktor i Tissue Engineering med inriktning mot biomedicin, vävnader och bioutskrifter, på Chalmers tekniska högskola. De senaste månaderna har de utökat sitt team med Ida Henriksson (Chief Bioink Officer), civilingenjör i kemiteknik från Chalmers med inriktning mot materialkemi, Jockum Svanberg (Chief IT Officer), civilingenjör i datateknik från Chalmers, och studerar sista året på en master i datavetenskap, samt Gusten Danielsson (Chief Financial Officer).

CELLINK-teamet presenterade forskningen samt affärsidén på TV4:as Malou efter 10, den 19 februari. Se inslaget här.

Besök CELLINK här 

Årets nytänkare 2016

Den 16 mars tog Erik Gatenholm också hem Danske Banks pris för Årets Nytänkare 2016. Priset går till en person som brinner för innovation och som ser nya möjligheter där andra har kört fast. Läs artikeln här.

Cellink har vunnit en plats på 33-listan. 33-listan utser Sveriges mest lovande unga teknikföretag. De tävlande företagen granskas av redaktionerna på Ny Teknik och Affärsvärden som också utser de slutliga vinnarna. Mer information här.

Vi önskar Erik och hans team lycka till i framtiden!