Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2019-10-11 15:22

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Podcasts - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Podcasts

Det finns flera podcasts med koppling till Göteborgs universitet som produceras idag. Det finns poddar både av och med universitetets medarbetare, där forskning, samhällsfrågor, kultur och andra ämnen kopplade till universitetet diskuteras.

Producerar du, eller känner du till, en podcast med anknytning till Göteborgs universitet som inte finns med i listan? Hör gärna av dig till medarbetarportalen@gu.se för att hjälpa oss hålla listan uppdaterad. Podcasten ska produceras i universitetets verksamhet eller ha en tydlig koppling till forskning som bedrivs inom universitetet.

 

Podcasts på universitetet

Akademiliv

Akademiliv är en podcast där olika forskare från Sahlgrenska akademin samtalar om sin forskning och om hälsofrågor.

Podcast: Akademiliv

Alltinget på Göteborgs stadsbibliotek

Alltinget existerade som ett radioprogram på P4 mellan 1998 och 2012. Numera sänds det på Göteborgs stadsbibliotek. Radioprofilen Lasse Swahn agerar moderator och leder en expertpanel från Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola som svarar på frågor som kan handla om nästan vad som helst.

Podcast: Alltinget på Göteborg

Förvaltningspodden

Varför är offentlig förvaltning intressant? Förvaltningshögskolan producerar en podcast som besvarar den frågan och behandlar allt som rör offentlig förvaltning.

Podcast: Förvaltningspodden

The GotPop Popular Culture Podcast

I denna engelskspråkiga podcast diskuterar Joe Trotta, docent i engelsk språkvetenskap, och Houman Sadri, doktorand i engelsk litteraturvetenskap, nutida populärkultur, ofta tillsammans med en expertgäst.

Podcast: The GotPop Popular Culture Podcast

Hav och samhälle podcast

En podcast från universitetets Centrum för hav och samhälle som fokuserar på att lyfta och bredda intresset för havsfrågor.

Podcast: Hav och samhälle

KLIMATET

KLIMATET är en podcast där klimatologistudenterna Olivia Larsson och Linn Carlstedt diskuterar klimatförändringar ur olika perspektiv tillsammans med inbjudna forskare. Ämnen som behandlas är bland andra klimaträttvisa, hur istider uppkommer, ekonomisk tillväxts påverkan på klimatet och hur global uppvärmning påverkar haven.

Podcast: KLIMATET

Konstnärligt talat

Konstnärligt talat är en podcast som producerades i samband med Högskolan för scen och musiks jubileumsår 2016–2017. Musiker, scenkonstnärer, forskare med flera diskuterar den konstnärliga akademin, scenkonstens roll i samhället och mycket mer i sex avsnitt.

Podcast: Konstnärligt talat

Ledningsplats Björn och kalla krigets kulturarv

Kalla kriget har lämnat många spår i det svenska landskapet. I podcasten Ledningsplats Björn och kalla krigets kulturarv berättar arkeologerna Maria Persson och Tony Axelsson om den första arkeologiska undersökningen som gjorts av en lämning från kalla kriget.

Podcast: Arkeologi och kalla kriget

Målmedvetenskap

Målmedvetenskap produceras av Göteborgs centrum för hållbarutveckling (GMV). I podcasten får forskare från Göteborgs universitet och Chalmers samtala med varandra om forskning, samverkan och FN:s Globala mål för hållbar utveckling.

Podcast: Målmedvetenskap

Nyfiken på

Nyfiken på är en podcast från Naturvetenskapliga fakulteten där en forskare intervjuas i varje avsnitt av de två programledarna Lisa Grettve, som studerar journalistik på JMG, och Carina Eliasson, pressinformatör vid Naturvetenskapliga fakulteten.

Podcast: Nyfiken på

Ocean Governance Podcast

En podcast på engelska som diskuterar de senaste publikationerna om havsförvaltning, främst inom juridik och samhällsvetenskap men även utifrån interdisciplinära ämnen. Podcasten produceras av Ocean Governance-gruppen vid Handelshögskolan. Programledare är professor David Langlet och doktoranden Aron Westholm.

Podcast: Ocean Governance Podcast

Our chemicalized world

En podcast som produceras av centrumbildningen FRAM. Podden handlar om kemikalier och hur de påverkar människor och miljö. Ansvarig för podden är Thomas Backhaus, institutionen för biologi och miljövetenskap.

Podcast: Our chemicalized world

Poesía al paso

En podcast på spanska av och med Andrea Castro, professor i spanska vid institutionen för språk och litteratur, och Azucena Castro, doktorand i spanska vid Stockholms universitet. Tillsammans diskuterar de och läser nutida spanskspråkig poesi och intervjuar poeter.

Podcast: Poesía al paso

The Program on Governance and Local Development (GLD) Podcast series

Podcasten produceras av Statsvetenskapliga institutionen och avhandlar en bredd av olika ämnen inom styrning och lokal utveckling från hela världen såsom fattigdom, genusrelationer, eliters roll och etnisk mångfald. Programledare är Ellen Lust, professor i statsvetenskap och föreståndare för GLD.

Podcast: The Program on Governance and Local Development (GLD)

Reumapodden

En utbildningspodcast om reumatologi som produceras av tre ST-läkare knutna till Sahlgrenska akademin och reumatologkliniken på Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Podcast: Reumapodden

Samhällsanalysen

En podcast om ekonomi och samhällsutveckling, där Oskar Broberg och Ann Ighe, på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, diskuterar samhällsfrågor med medarbetare på institutionen för ekonomi och samhälle.

Podcast: Samhällsanalysen

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2019-10-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?