Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2019-07-18 16:20

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Podcasts - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Podcasts

Det finns flera podcasts med koppling till Göteborgs universitet produceras idag. Det finns poddar både av och med universitetets medarbetare, där forskning, samhällsfrågor, kultur och andra ämnen kopplade till universitetet diskuteras

Producerar du, eller känner du till, en podcast med anknytning till Göteborgs universitet som inte finns med i listan? Hör gärna av dig till medarbetarportalen@gu.se för att hjälpa oss hålla listan uppdaterad. Podcasten ska produceras i universitetets verksamhet eller ha en tydlig koppling till forskning som bedrivs inom universitetet.

Akademiliv

Akademiliv är en podcast där olika forskare från Sahlgrenska akademin, i halvtimmeslånga avsnitt, samtalar om sin forskning och om hälsofrågor.

Podcast: Akademiliv

Alltinget på Göteborgs stadsbibliotek

Alltinget existerade som ett radioprogram på P4 mellan 1998 och 2012 och har nu återuppstått som Alltinget på Göteborgs stadsbibliotek. Radioprofilen Lasse Swahn agerar moderator och leder en expertpanel från Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola som svarar på frågor som kan handla om nästan vad som helst. Samtalen hålls inför publik på Göteborgs stadsbiblioteks trappscen och släpps sedan i podcastformat.

Podcast: Alltinget på Göteborg

Förvaltningspodden

Varför är offentlig förvaltning intressant? Förvaltningshögskolan  producerar en podcast som besvarar den frågan och behandlar allt som rör offentlig förvaltning.

Podcast: Förvaltningspodden

The GotPop Popular Culture Podcast

I denna engelskspråkiga podcast diskuterar Joe Trotta, docent i engelsk språkvetenskap, och Houman Sadri, doktorand i engelsk litteraturvetenskap, nutida populärkultur, ofta tillsammans med en expertgäst. Podcasten utkommer med två nya avsnitt varje månad.

Podcast: The GotPop Popular Culture Podcast

Hav och samhälle podcast

En podcast från universitetets Centrum för hav och samhälle som fokuserar på att lyfta och bredda intresset för havsfrågor.

Podcast: Hav och samhälle

KLIMATET

KLIMATET är en podcast där två studenter diskuterar klimatförändringar ur olika perspektiv tillsammans med inbjudna forskare. Ämnen som behandlas är bland andra klimaträttvisa, hur istider uppkommer, ekonomisk tillväxts påverkan på klimatet och hur global uppvärmning påverkar haven. Programledare är klimatologistudenterna Olivia Larsson och Linn Carlstedt.

Podcast: KLIMATET

Konstnärligt talat

Konstnärligt talat är en podcast som producerades i samband med Högskolan för scen och musiks jubileumsår 2016-17. Musiker, scenkonstnärer, forskare med flera diskuterar den konstnärliga akademin, scenkonstens roll i samhället och mycket mer i sex avsnitt.

Podcast: Konstnärligt talat

Ledningsplats Björn och kalla krigets kulturarv

Kalla kriget har lämnat många spår i det svenska landskapet. I podcasten Ledningsplats Björn och kalla krigets kulturarv berättar arkeologerna Maria Persson och Tony Axelsson om den första arkeologiska undersökningen som gjorts av en lämning från kalla kriget.

Podcast: Arkeologi och kalla kriget

Målmedvetenskap

Målmedvetenskap produceras av Göteborgs centrum för hållbarutveckling (GMV). I podcasten får forskare från Göteborgs universitet och Chalmers samtala med varandra om forskning, samverkan och FN:s Globala mål för hållbar utveckling.

Podcast: Målmedvetenskap

Nyfiken på

Nyfiken på är en podcast från Naturvetenskapliga fakulteten där en forskare intervjuas i varje avsnitt av de två programledarna Lisa Grettve, som studerar journalistik på JMG, och Carina Eliasson, som är pressinformatör vid Naturvetenskapliga fakulteten.

Podcast: Nyfiken på

Ocean Governance Podcast

En podcast som diskuterar de senaste publikationerna om havsförvaltning, främst inom juridik och samhällsvetenskap men även utifrån anda och interdiciplinära ämnen. Podcasten produceras av Ocean Governance-gruppen vid Juridiska institutionen vid Handelshögskolan. Programledare är professor David Langlet och doktoranden Aron Westholm.

Podcast: Ocean Governance Podcast

Our chemicalized world

En podcast på engelska som produceras av centrumbildningen FRAM. Podden handlar om kemikalier och hur de påverkar människor och miljö. Ansvarig för podden är Thomas Backhaus, institutionen för biologi och miljövetenskap.

Podcast: Our chemicalized world

Poesía al paso

En podcast på spanska av och med Andrea Castro, som är professor i spanska vid institutionen för språk och litteratur, och Azucena Castro, som är doktorand i spanska vid Stockholms universitet. Tillsammans diskuterar de och läser nutida spanskspråkig poesi och intervjuar poeter. Poesía al paso utkommer med fyra halvtimmeslånga avsnitt per år. 

Podcast: Poesía al paso

The Program on Governance and Local Development (GLD) Podcast series

En podcast på engelska som produceras av the Program on Governance and Local Development (GLD) vid Statsvetenskapliga institutionen. Podcasten avhandlar en bredd av olika ämnen inom styrning och lokal utveckling från hela världen som fattigdom, genusrelationer, eliters roll och etnisk mångfald. Programledare är Ellen Lust, professor i statsvetenskap och föreståndare för GLD.

Podcast: The Program on Governance and Local Development (GLD)

Reumapodden

En utbildningspodcast om reumatologi som produceras av tre ST-läkare knutna till Sahlgrenska akademin och reumatologkliniken på Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Podcast: Reumapodden

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2019-07-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?