Bild
I bilden ser vi Kravnbyn genom en mobilkameralins och infällt är foton från samma plats i äldre tider..
Foto: Mölndals stadsmuseum
Länkstig

Temadag: arkeologi och interpretation

Forskning
Hållbarhet & miljö
Kultur & språk
Samhälle & ekonomi
Utbildning & lärande

Publik arkeologi har under de senaste 30 åren utvecklats enormt, men det finns ändå behov av nya metoder och teorier om hur vi kommunicerar forskning, utgrävningsresultat och den praktik som görs på plats. Den här temadagen introducerar området Interpretation som en väg vidare i det publika arbetet.

Workshop
Datum
3 dec 2021
Tid
08:30 - 16:00
Antal platser
50
Sista anmälningsdag
26 november 2021

Medverkande
Se bifogat program
Bra att veta
Anmäl dig genom att sända en epost till anita.synnestvedt@archaeology.gu.se och ange "Temadag" i ämnesraden. Ange även eventuella matpreferenser.
Arrangör
CCHS Kulturarvsakademin i samarbete med Arkeologerna och Bohusläns museum

Interpretation är kortfattat, ett internationellt vedertaget begrepp som utgår från att det är mer troligt att människor bryr sig om och anknyter till en plats/miljö eller ett föremål om den/det betyder något för dem. Den pedagogiska idén syftar till att stimulera och utmana människor att reflektera över platsen/föremålet och dess tillhörande berättelser. Interpretation är en form av kommunikation som utgår från en personlig och kreativ respons i relation till platsen/föremålet snarare än inhämtande av förmedlad fakta. Inom interpetationsområdet finns flera olika metoder och modeller att kunna jobba efter vilket kommer belysas under dagen.

Program för dagen finns i bifogad pdf.

Anmäl dig genom att sända en epost till anita.synnestvedt@archaeology.gu.se och ange "Temadag" i ämnesraden, senast 26/11.

Välkommen med din anmälan hälsar,

Anita Synnestvedt (Kulturarvsakademin)
Pia Claesson (Arkeologerna)

Christina Toreld (Bohusläns museum)