Bild
Grafisk bild med namn studenternas namn.
Länkstig

Filmvisning - Examensvisning film, kandidat

Kultur & språk
Student

Snubbar, aktivister, vinnarskallar och andra djur är några av ingredienserna när avgångsstudenter vid kandidatprogrammet i filmisk gestaltning bjuder in till filmvisning.

Filmvisning
Datum
25 maj 2022
Tid
17:00 - 19:00
Plats
Bio Roy, Kungsportsavenyn 45, Göteborg
Ytterligare information
Bio
Roy

Bra att veta
Gratis inträde.

Föranmälan krävs ej, insläpp sker i mån av plats.

REALITY CHECK, regi: Simone Norberg. 13 min.

Vännerna Amanda och Savannah ska medverka i en realityserie. Strax innan avfärd mot inspelningsplatsen får Amanda ett erbjudande hon har svårt att motstå. Kändisdrömmar ställs mot samvetskval i Guldbaggenominerade Simone Norbergs skildring av en dramasökande Tv-värld.

INIFRÅN AKVARIET, regi: Lina Berger. 20 min.

Efter ett bråk på gården blir de tioåriga grannarna Billie och Amina vänner. De upptäcker att de har mer gemensamt än de anat och skapar en lika lekfull som självklar tillvaro tillsammans. Men förutsättningarna är på väg att förändras i en finstämd och känsligt gestaltad vänskapsskildring.

ACT OF LOVE, regi: Joel Viksten Abrahamsson. 14 min.

Bröllopet är förestående. Festlokalen pyntas, fotografitillfälle planeras, systern läser sitt tal för brudgummen och en liten Audi saknas i en fragmentarisk och visuellt vacker skildring om kärlekens markörer, symboler och handlingar.

UNITY OF OPPOSITES, regi: Alfred Hedbratt. 14 min.

Barndomsvännerna drar ut till en ö för att campa, men en av dem har bjudit med sig en ny vän och snart uppstår det spänningar. Skämten och den självklara jargongen leder till obekväma situationer i en humoristisk film om gruppdynamikens mekanismer.

DANSA MIN DOCKA, regi: Jasmijn Kooijman. 15 min.

Oroliga asylsökande, arga aktivister och lydiga handläggare i lika underbar som sylvass stop-motion om människorna som alla är fast i migrationsverkets byråkratiska klor.

SYSTEMA NATURAE – OR, A METAPHORIC MASTURBATION ON MAN'S MAGIC OF MASTERING, regi: Sally Jacobson. 16 min.

Per Berg (Peter Wahlbeck) leder kulturmagasin om Livet och Döden i en metaberättelse och en existentiell exposé över människans relation till djuren, där skrattet snart fastnar i halsen.