Bild
Kollage av bilder från filmerna
Länkstig

Examensvisning BFA Film

Kultur & språk

I samarbete med Göteborg Film Festival premiärvisar studenter från HDK-Valands kandidatprogram i film sina examensfilmer.

Filmvisning
Datum
28 jan 2023
Tid
Hela dagen
Plats
Bio Capitol
Kostnad
110 SEK

Medverkande
Henrik Dahlbring
André Vaara
Ivar Jansson
Bra att veta
Filmerna ingår i kortfilmspaketet ''Examensfilm HDK-Valand'' vid Göteborg Film Festival. Det går endast att köpa biljett till hela paketet och inte till enskilda visningar.
Arrangör
Göteborg Film Festival i samarbete med HDK-Valand

Huvudet är alltid någon annanstans
Av Henrik Dahlbring
14 min | dokumentär

I vuxen ålder upptäcker Henrik att han känner igen sig i de symtom som utmärker Adhd. Tillsammans med sin mamma och den imaginära samtalsvännen Farbror Väster söker han svar på frågor om sitt inre i en reflekterande och känsligt berättad dokumentär.

Boys
Av André Vaara
9 min | 

När fyra unga killar förfestar på ett hotellrum i centrala Stockholm tar den grabbiga jargongen över och den uppsluppna stämningen byts mot rädsla. André Vaara utforskar manlighet och homofobi och förflyttar sina tonårskillar in på farligt territorium.

För Slite!
Av Ivar Jansson
15 min | dokumentär

Sommaren 2021 avvisades Cementas nya tillståndsansökan för att bryta kalk vid Slite, Gotland, och företaget hamnade mitt i samhällsdebatten. I en dokumentär som belyser oförenliga perspektiv ställs framtidens levnadsvillkor mot nutidens, grundvatten mot arbetstillfällen.