Bild
grafisk bild med titel
Länkstig

Examen 2024: Campus Steneby

Kultur & språk

Utbildningarna på kandidat- och masternivå från Steneby (Metallgestaltning, Möbeldesign, inriktning trä och Textil–Kropp–Rum), ställer ut på Bohusläns museum.

Utställning
Datum
3 maj 2024 - 12 maj 2024
Plats
Bohusläns museum, Museigatan 1, 451 50 Uddevalla

Arrangör
HDK-Valand i samarbete med Bohusläns museum

Vernissage: 3 maj, Kl 17.00–19.00

Öppettider i Konsthallen 4–12 Maj 
lördag - måndag 4–6/5 kl 10.00–16.00
tisdag - onsdag 7–8/5 kl 10.00–20.00
torsdag - söndag 9–12/5 kl 10.00–16.00


I Campus Stenebys Vårutställning 2024 visas verk av 22 avgångsstudenter som samlas som individer och utgör en grupp. Tematiskt framträder ämnen i relation till frågor om kollektivets närvaro eller frånvaro, rörlighet, stumhet, handlingar av ömhet, deformering, designhistoria, viktlöshet, surrealistiska upplevelser och demoners närvaro. Vid sidan av nämnda ord är det viktigt att sätta ljus till att de arbeten som visas, är utförda av händer och tanke, i en process av repetitionen som krävs för att bemästra ett material. (...) Utställningens form har blivit till under en kort tid där studenter i samtal ombetts att fokusera till varandras arbete mer än till sitt eget. Inriktningen i samtalet har då varit att lyssna och att lämna sin process för att ta in en medstudents tankar och visioner. Målet har varit att skapa en grupp där kunskapen om varandras arbeten är viktiga för utställningen.
Curator, Stina Östberg Ivanovic


Medverkande
Avgångsstudenter från kandidatprogrammen:


Textil–Kropp–Rum*
Jamir Lee Currusa
Alva Ekholm
Josefine Lundgren
Wania Rönning

Metallgestaltning
Hrismantas Gonta
Maia Hellman
Boris Ivanov
Adam Kminiak
Sebastian Nordh
Eddy Sjöström
Christoph Von Rohden

Möbeldesign
Johan Albertsson
Julia Ebba (Eklund)
Donavon Falls
Carlijn Haringsma
Lukass Iranzo-Laurins
Hannes Lohm
Joshua Taylor

Avgångsstudenter från masterprogrammen:

Textil–Kropp–Rum*
Angelica Edin

Metallgestaltning
Emi Candido

Möbeldesign
Gergely Kovács
Samuel Penraat
Simon Skatka Lindell

 

Om Campus Steneby
Campus Steneby är en unik miljö för utbildning och forskning inom hantverk och formgivning vid HDK-Valand, Göteborgs universitet. Platsen ligger inbäddat bland Dalslands sjöar och skogar mitt emellan Göteborg och Oslo. Campus Steneby är en internationell gemenskap för skapare, konstnärer och formgivare med tillgång till lokaler i världsklass. Inom våra utbildningar vill vi utveckla kunskap om arv och traditioner för att tänja på gränserna för materialbaserat hantverk och materialbaserad formgivning. Med ett starkt fokus på konstnärligt utforskande och formgivningsmetoder ger vi studenterna verktyg för att tillämpa sina färdigheter i nya sammanhang och i en snabbt föränderlig värld.

*Utbildningen 
Textil–Kropp–Rum är vilande och kommer från 2025 ersättas av ett nytt kandidatprogram och från 2026 även ett nytt masterprogram.
                                  

Information om 2024 års examensevenemang.