Göteborgs universitet
Bild
Foto: Johan Wingborg

Fysik

Fysiken behandlar allt från mikrokosmos nanovärld till planeter, solsystem och galaxer. Vetenskapen baseras på experiment, mätningar och matematisk analys med syftet att hitta kvantitativa fysiska lagar för naturen och universum. Som fysiker har du ett brett arbetsfält med vitt skilda karriärmöjligheter – och chans att driva samhällsutvecklingen framåt.

Navigate to video: Om fysik
Video (1:21)
Om fysik

Läs fysik i Göteborg

I Göteborg finns både ett universitet och en teknisk högskola som erbjuder utbildningar i fysik. Utbildningarna skiljer sig något åt, men har också många gemensamma delar. En av de stora fördelarna med att läsa fysik i Göteborg är just den starka kopplingen mellan lärosätena, och oavsett om du väljer att läsa vid Göteborgs universitet eller vid Chalmers kommer du att få en utbildning som gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden.

 

  • Stark koppling mellan lärosätena
  • Gemensamt Fysikcentrum

Arbetsmarknad

Som fysiker är du kvalificerad för att arbeta inom alla branscher som arbetar med högteknologisk forskning och utveckling. Speciellt värderas din förmåga att lösa problem och bygga modeller, förfina mätmetoder och göra beräkningar och prognoser. Din kompetens lämpar sig speciellt väl för områden som informationsteknik, bioteknik, medicinsk diagnostik, miljö- och energiteknik, materialteknik och elektronik.

Läs mer om arbetsmarknaden för fysiker

Navigate to video: Möt fysikern Hannes Hultgren
Video (1:47)
Möt fysikern Hannes Hultgren
Navigate to video: Möt sjukhusfysikern Viktor Sandblom
Video (2:21)
Möt sjukhusfysikern Viktor Sandblom