Praktiskt folkhälsoarbete: intervention, implementering och utvärdering

MPH235
Avancerad nivå
30 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-10358
Tillfället är inställt

Om utbildningen

Syftet med kursen är att studenterna ska få kunskap om uppgifter och villkor på arbetsplatser som är relevanta för folkhälsoarbetet och att få möjlighet att koppla teoretisk kunskap till professionell yrkeserfarenhet från ett företag, en organisation eller myndighet med ett tydligt folkhälsouppdrag. Kursen inriktar sig till studenter som vill ha en 20-veckors planerad erfarenhet i en miljö för folkhälsoarbete som möjliggör djupare kompetensutveckling inom olika områden av folkhälsan.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För att kunna bli antagen till kursen krävs godkänd kurs i MPH211 Folkhälsovetenskapens utgångspunkter och tillämpningsområden (15 hp), MPH212 Jämlik hälsa och rätten till hälsa (7,5 hp), MPH213 Kvalitativa metoder inom folkhälsovetenskap (7,5 hp), MPH221 Epidemiologi och biostatistik (15 hp) eller motsvarande, samt genomgången kurs MPH222 Hälsoekonomiska utvärderingar: fördjupningskurs (15 hp) eller MPH223 Socialepidemiologi: teori, metod och praktiska implikationer (15 hp).

Instruktioner för ansökan

Ytterligare krav på kursen är att skicka in följande CV-mall och personligt brev på ditt konto på antagning.se. Se länken "instruktioner för ansökan" för mer information och för att hitta mallarna du behöver i din ansökan.

Läs mer om Instruktioner för ansökan

Högskolepoäng, max 225 hp