Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Möt våra forskare

Våra forskare är angelägna om att dela med sig av sin forskning och det finns många sätt att ta del av den senaste forskningen från Göteborgs universitet.

Besök våra öppna evenemang

Är du nyfiken på hur forskningen påverkar din vardag? Eller vill du veta mer om hur forskning fungerar och vad vi gör på Göteborgs universtitet? 

Vetenskapsfestivalen, Bokmässan, Almedalen, West Pride och Examensutställningar är bara några av de populärvetenskapliga evenemang som Göteborgs universitet deltar i eller organiserar.

Almedalen 2017

Genom att medverka i Almedalen bidrar Göteborgs universitet till nya infallsvinklar och lösningar på samhälleliga utmaningar.

Vi arrangerade bland annat seminarier på Västsvenska arenan. Där presenterade vi i år forskning som bedrivs inom universitetets tvärvetenskapliga satsning UGOT Challenges. Utöver Västsvenska arenan syntes universitetets forskare även i många andra sammanhang runtom i Visby.

Almedalsveckan pågick mellan 2-9 juli.

Uppslag i GU Journalen - Maskinen som medmänniska

Forskarporträtt

På Göteborgs universitet forskars det inom många olika ämnesområden. Det här är något som vi är stolta över. Dagligen syns och hörs forskare på universitetet i media, där de uttalar sig i sin roll som sakkunniga. 

Här kan du få möjlighet att fördjupa dig i ett ett antal porträtt av några av universitetets forskare.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-08-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?