Till startsida
Webbkarta
 • Första barnet fött efter livmodertransplantation

 • Evolution i marina miljöer - kan arter anpassa sig till snabba miljöförändringar?

  Linnécentrum för marin evolutionsbiologi, CeMEB, samlar forskare från flera biologiska forskningsområden för att bättre förstå hur marina arter och bestånd av arter förändras genom evolution.

 • Lärande, interaktion och medierad kommunikation i det moderna samhället

  Forskning om lärande och interaktion i ett sociokulturellt perspektiv. Vilka konsekvenser får de nya medierna för lärande inom och utanför utbildningssystemet?

Forskning som påverkar

Forskningsnyheter

 • Fyra frågor till Bengt Furåker...

  [2014-12-19] ...föreståndare för Work and Employment Research centre (WE), som nyligen fått besked om fortsatt finansiering för ytterligare en 3-årsperiod.

 • Ny professor forskar om språk och bedömning

  [2014-12-19] Tre frågor till Gudrun Erickson, som nyligen befordrades till professor i pedagogik med inriktning mot språk och bedömning vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik, IPS.

 • Konsumtionsrapporten 2014: Lånefinansiering och stadsplanering ligger bakom den växande konsumtionen

  [2014-12-17] Den svenska konsumtionen växer inom alla områden och för alla typer av hushåll. En av de bakomliggande faktorerna är möjligheten till konsumtion genom lån. En annan faktor är att politiker och stadsplanerare uppmuntrar till privat konsumtion genom utformningen av våra städer. Det framkommer i Konsumtionsrapporten 2014 som ges ut av Centrum för konsumtionsvetenskap vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet.

Fler nyheter

Publikationer och avhandlingar

Håll koll på våra disputationer, toppublikationer och pressmeddelanden.

Besök våra evenemang!

Öppna föreläsningar, konserter, Vetenskapsfestivalen och mycket mer.

Forskare i TV

Universitetets forskare i Kunskapskanalen

Videogalleri

Nobelpristagare föreläste om hur mikroskop blev nanoskop

Med hjälp av fluorescerande molekyler har forskare kringgått mikroskopets begränsningar och gjort det möjligt att få högupplösta bilder av betydligt mindre beståndsdelar än tidigare. Nobelpristagaren William E Moerner berättade mer om sina upptäckter under besöket i Göteborg.

Publicerad 2014-12-19

Dela filmen

Videogalleri

tipbox