Vetenskapligt skrivande på svenska
Kort om kursen
Den här kursen vänder sig till dig som ska skriva specialarbete på avancerad nivå och ska skriva på svenska. Du tränar på att skriva vetenskaplig prosa, särskilt på att hitta formen och strukturen. I kursen diskuteras även stilnivå och akribi.
Om utbildningen
Kursen ger en introduktion till vetenskapligt skrivande på svenska. Du tränar såväl din förmåga att analysera svenska vetenskapliga texter av olika slag som att själv producera sådana texter. Särskild vikt läggs vid några utvalda vetenskapliga texttyper/genrer med dess särskilda krav i fråga om disposition och språkform. Dessutom uppmärksammas andra faktorer i kommunikationssituationen som är betydelsefulla för ett framgångsrikt vetenskapligt skrivande.
Kontaktinformation:
E-post: kurser.studievagl@svenska.gu.se
Telefon: 031-786 4469
Telefontid: tisdag, onsdag och torsdag klockan 10.00-11.00
Besöksadress: Renströmsgatan 6, Humanisten, plan 3, rum F308
Drop-in: tisdag, onsdag och torsdag klockan 11.00-12.00
Studierektor: Susanna Karlsson https://svenska.gu.se/om-oss/personal?userId=xkarsu
Behörigheter och urval
Förkunskapskrav
Kandidatexamen eller motsvarande. Därutöver krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 5.
Urval
Högskolepoäng, max 225 hp
För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: högskolepoäng, max 165 hp.
Efter studierna
Kursen vänder sig till digs om i din framtida yrkesverksamhet kommer att ha det talade eller skrivna ordet som det viktigaste arbetsredskapet. Till denna kategori räknas exempelvis journalister, informatörer, kreatörer, förlagsredaktörer, tolkar och översättare. Även du som siktar på anställning inom administration och organisationsväsende kan ha användning av att bygga ut din grundexamen med svenska. Kursen kan ingå i en filosofie magister-eller masterexamen, dock inte tillsammans med annan kurs med motsvarandeinnehåll.