Bild
Foto: Zbynek Burival
Länkstig

Svensk miljöpolitik i ett jämförande perspektiv

Kurs
SK1139
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Engelska
Start/slut
-
Ansökningsperiod
-
Anmälningskod
GU-17602
Ansökan stängd

Om utbildningen

På den här kursen får du de analytiska redskapen som krävs för att förstå dynamiken kring svensk miljöpolitik i ett jämförande perspektiv.

Vi tar ett historiskt grepp, ger inblickar i både input- och output-sidorna av det svenska politiska systemet som har relevans för miljöpolitik, samt ger en bild av hur nationella miljöpolitiska policyinstrument relateras till Sveriges roll inom EU och på den internationella arenan. Vi kommer att jämföra hur två sådana policyinstrument förhåller sig till de olika nivåerna av det svenska politiska systemet.

Kursen är hållbarhetsfokuserad, vilket innebär att hållbar utveckling utgör kursens
huvudsakliga fokus.

Behörigheter och urval

Behörighet

Grundläggande behörighet

Arbetsprov

Urval

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningen utgörs av föreläsningar och seminarieövningar. Examination sker genom muntlig presentation och skriftliga övningar.
Kursen utnyttjar interaktionen mellan svenska och internationella studenter för att
skapa grupper för en gemensam övning i form av en fallstudie.

Lokaler

Statsvetenskapliga institutionen ligger i Campus Haga mitt i centrala Göteborg. Från Centralstationen kan du ta en spårvagn, hyra en cykel eller promenera till campus. Lokalerna är ljusa och luftiga. Det finns gott om grupprum, datorarbetsplatser och läsplatser där du kan plugga i lugn och ro. Det finns självklart trådlöst nätverk i hela huset. Lunch kan du köpa i Café Haga som ligger på campus. Det finns också pentryn att använda för medhavd mat. Tvärs över gatan ligger Samhällsvetenskapliga biblioteket med böcker och tidskrifter inom ämnet.

Haga är en av Göteborgs äldsta stadsdelar och en av de mysigaste. Här finns gott om trevliga lunchställen, caféer, butiker och de för Göteborg så typiska landshövdingehusen.

Läs mer om lokaler