Medie- och kommunikationsvetenskap, fortsättningskurs

Anmälningskod
GU-17102

Kort om kursen

Fortsättningskursen i medie- och kommunikationsvetenskap (MKV) syftar till att studenterna ska vidareutveckla sina kunskaper om betydelsen av medier och kommunikation i olika delar av samhället.

Om kursen

Fokus i kursen ligger på villkoren för medier och kommunikation i olika samhällssystem och betydelsen av ekonomiska, politiska och teknologiska förutsättningar, så som digitalisering, globalisering och medialisering.

Du kommer även att analysera förutsättningarna för medier och kommunikation utifrån betydelsen av regler, normer och idéer.

Fortsättningskursen i medie- och kommunikationsvetenskap ingår även i Medie- och kommunikationsvetarprogrammet som leder till en kandidatexamen vilket ger behörighet till fortsatta studier på avancerad nivå.

Behörigheter och urval

En termins studier i Medie- och kommunikationsvetenskap, 30 hp

Högskolepoäng, max 225 hp

Så är det att plugga

Lokaler

Institutionens lokaler ligger i det moderna Mediehuset och det gamla, anrika Annedalsseminariet endast ett par minuters promenad från Linnéplatsen och Slottsskogen.