Länkstig

Medie- och kommunikationsvetenskap, fortsättningskurs

Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökningsperiod
-
Anmälningskod
GU-27103
Ansökan stängd

Kort om kursen

Fortsättningskursen i medie- och kommunikationsvetenskap (MKV) syftar till att du ska vidareutveckla dina kunskaper om betydelsen av medier och kommunikation i olika delar av samhället.

Om utbildningen

Kort om kursen

I fortsättningskursen i medie- och kommunikationsvetenskap vidareutvecklar du dina kunskaper om betydelsen av medier och kommunikation i olika delar av samhället.

Om utbildningen

Kursen omfattar fyra delkurser som både introducerar övergripande teorier och analysmodeller och ger möjlighet till fördjupning i ett specialiserat tema inom ämnet. Den första delkursen fokuserar på betydelsen av regler, normer och idéer som rör kommunikationens roll i samhället. I den andra delkursen diskuterar vi hur ekonomiska, politiska och teknologiska villkor möjliggör och/eller förhindrar olika former av medier och kommunikation, med ett fokus på globalisering och digitalisering. Den tredje delkursen består av en djupdykning i ett utvalt forskningsområde tillsammans med en av institutionens forskare. I den fjärde delkursen förbereder du dig inför ett eget vetenskapligt arbete genom att göra en litteraturöversikt av aktuell forskningslitteratur.

Rekommenderad studiegång

Fortsättningskursen i medie- och kommunikationsvetenskap ingår även i Medie- och kommunikationsvetarprogrammet som leder till en kandidatexamen vilket ger behörighet till fortsatta studier på avancerad nivå.

Behörigheter och urval

Behörighet

En termins studier i Medie- och kommunikationsvetenskap, 30 hp

Urval

Högskolepoäng, max 165 hp.

Så är det att plugga

Lokaler

Institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG) ligger endast ett par minuters promenad från Linnéplatsen och Slottsskogen. Undervisningen sker i det gamla, anrika Annedalsseminariet och i det moderna Mediehuset.