Engelska: Grundkurs. Språkvetenskap och akademisk engelska

GU-13002
Ansökan stängd

Kort om kursen

Den ena av kursens två delkurser fokuserar på engelsk språkvetenskap. Du får du en översikt av den teoretiska bredden inom språkvetenskap och får insikter i det engelska språkets struktur, sociolingvistik, språkhistoria, språkförändring, samt första- och andraspråksinlärning. Den andra delkursen fokuserar på akademisk engelska i tal och skrift. Du studerar grundläggande språkliga drag i akademisk engelska. De skriftliga momenten utgör en introduktion till engelsk vetenskapsprosa.

Om utbildningen

This course offers a broad theoretical overview of linguistics and aims to give the students an understanding of the structure and different contexts of language. There is a focus on sociolinguistics, language history, language change and first and second language acquisition, as well as on the structure of the English language. The course also addresses basic linguistic characteristics of academic spoken and written English. The written parts in particular give an introduction to English scientific and scholarly prose. Items include linguistic awareness, linguistic accuracy, stylistics, academic vocabulary, cohesion and underlying cultural aspects.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet + Engelska B. Eller: Engelska 6

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)

Så är det att plugga

Undervisningen

Viktig tilläggsinformation inför höstterminen 2020 mot bakgrund av coronapandemin: Om undervisning och examination på campuskurs inte kan genomföras på campus kommer kursen att ges online istället.

Important additional information for the 2020 autumn semester in
connection to the corona pandemic: If teaching and examination cannot be
conducted on campus, campus courses will be offered in an online format
instead.