Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Teaterlärarstudenter diskuterar på scenen i en black box
Länkstig

Dramadidaktik 1: Det pedagogiska ledarskapet i lek och gestaltning

Kurs
MVK951
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Eftermiddag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-15419
Ansökan stängd

Om utbildningen

Vill du lära dig hur drama och dramapedagogiska metoder kan användas som verktyg inom förskola, grundskola, gymnasieskola och studieverksamhet med unga vuxna. Den här kursen behandlar drama utifrån praktiska övningar och teoretiska perspektiv. Du utvecklar din fantasi och skapar förmåga och tränar på att använda kropp, röst och mimik i dramapedagogisk gestaltning. Vidare lär du dig att planera och genomföra dramapedagogiskt arbete i grupp. I den här kursen bygger drama på en demokratisk grundsyn, vilket präglar arbetssättet. Utifrån gemensamma reflektioner i gruppen utvecklar du olika perspektiv på exempelvis mångfald, jämlikhet och jämställdhet.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Alternativt urval (erfarenhet av pedagogiskt arbete) på max 30% av platserna. Övriga platser tillsätts på betyg och högskoleprov. Erfarenhet av pedagogiskt arbete ska styrkas med intyg från arbetsgivare där anställningens längd och omfattning framgår. Antal månader på minst halvtid räknas i urvalet.

Så är det att plugga

Undervisningen

Höstterminen 2020 går kursen på torsdagar klockan 16:30–18:30.

Vårterminen 2021 går kursen på torsdagar klockan 16:30–18:30.

Lokaler

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg. I huset finns bland annat två teatrar, åtta studios, konsertsal, scenteknik, kostymateljé och verkstad. Besöksadress: Fågelsången 1, Göteborg.

Fristående kurser ger inte behörighet att boka övningsrum på Högskolan för scen och musik. Som student behöver du själv säkerställa att du har tillgång till övningsinstrument eller annan utrustning, samt rum för övning etc som är nödvändiga för att klara kursen. 

Läs mer om lokaler