Barn som sitter i rad lyssnar och tittar på någon

Barns och ungas rätt till delaktighet i samhälle, kultur och kulturskola

KSBU11
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-12719

Om utbildningen

Kursen behandlar historiska och samtida perspektiv kring barndom respektive ungdom och ger kunskap om hur synen på barns och ungas delaktighet i demokratiska processer vuxit fram. I kursen diskuteras vidare barns och ungas möjligheter till delaktighet i samhälle och kultur samt barns och ungas medborgerliga rättigheter och möjligheter att förstås som skapande subjekt. Därtill fokuseras barn och unga som aktörer i relation till konstnärliga uttrycksformer, lek, medier och konsumtion. Kursen problematiserar också normer och föreställningar rörande ålder med utgångspunkt i ett intersektionellt perspektiv.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)