Göteborgs universitet
Navigate to video: Lärare i ämnet teater
Video (2:23)
Lärare i ämnet teater
Bild
Länkstig

Lärare i ämnet teater

På ämneslärarprogrammet i teater får du bland annat arbeta med skådespeleri, regi, skriva egen dramatik och studera teaterhistoria. Genom kompetenta lärare inom pedagogik och teater samt genom specialister inom scenografi, kostym, smink, ljus- och ljuddesign får du möjlighet att utvecklas som pedagog och i ditt eget konstnärskap.

Välj mellan att läsa till lärare enbart i ämnet teater eller att kombinera det med ett annat ämne. Du blir behörig för arbete på gymnasieskolan och i kulturskolan. Om du redan har en kandidatutbildning inom scenkonst kan du också vidareutbilda dig till lärare i drama, teater och scenkonst genom Kulturskolepedagogen. Dessutom erbjuds ett antal fristående kurser inom teater och pedagogik.

Högskolans historia

Högskolan för scen och musik bildades 1 juli 2005 genom att dåvarande Musikhögskolan, Operahögskolan och Teaterhögskolan gick samman i en institution. Men både musikutbildningarna och de sceniska utbildningarna, inklusive lärarutbildningarna inom dessa områden, har en lång historia i Göteborg.