Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Tränings- och matchanalys i lagidrotter II

Kurs
IIG701
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
50%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-29112
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursens huvudinnehåll är analys och utvärdering av prestation i lagidrott, främst fotboll, med särskilt fokus på praktiskt användande av olika hård- och mjukvaror.

I kursen får du som student en fördjupad kunskap i att använda olika system för datainsamling av taktisk, fysisk och teknisk karaktär och hur data kan tolkas utifrån olika vetenskapliga teorier. Vidare behandlas också kommunikationsprocessen i ett ledarteam och olika implementeringsstrategier samt hur tränings- och matchanalys kan ligga som grund till beslutsfattande kring lagets och individers träningsplanering. I kursen integreras seminarier via nätet med föreläsningar och individuella uppgifter.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs godkänd kurs IIG700 Tränings- och matchanalys i lagidrotter, 7,5 hp.

Urval

Högskolepoäng, max 225 hp.

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: högskolepoäng, max 165 hp.

Så är det att plugga

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5.
I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.

Idrottshögskolan, som är en del av Utbildningsvetenskapliga fakulteten har sina lokaler på Skånegatan 14 B, endast några minuters gångväg från både Heden och Korsvägen, centrala knutpunkter.